LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Höstens hetaste 2014 (2)

      Gamereactor fortsätter nedräkningen mot det vi anser vara höstens hetaste, kommande spel. Här är del två som innefattar spel 15 till 11

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Vi har diskuterat, grälat, grinat, slagit varandra med kontorsmaterial och försökt strypa Petter med hans egen frisyr. Allt för att få vår vilja fram när vi under två veckor satte oss ned för att kora de 20 kommande spelen som vi på Gamereactor anser vara höstens hetaste. Under de kommande fyra dagarna kommer vi att räkna ned för att på måndag avsluta med de fem höst-spelen vi väntar ivrigast på just nu.

      Här hittar du den första delen

      Höstens hetaste 2014 (2)

      (15) THE VANISHING OF ETHAN CARTER
      (Släpps till PC i september)

      Detta är en annons:

      Vad kan möjligtvis passa den dystra svenska hösten bättre än ett lika dystert äventyrsspel. Med The Vanishing of Ethan Carter vill polska The Astronauts, bestående till stor del av People Can Fly-folk, ta detektivspelen till nästa nivå; mindre handhållning, mer detektivarbete. En detektiv med förmågan att se en brottsplats förflutna undersöker en pojkes försvinnande i en mystisk och ofta obehaglig landsbygd, men mycket mer än så vet vi inte. Ännu har vi inte fått se mycket mer än ett par skärmdumpar och två små videosnuttar, men det har visat sig mer än tillräckligt för att väcka vårt intresse. Särskilt uppseendeväckande har den närmast fotorealistiska grafiken varit, uppnådd med hjälp av något som kallas fotogrammetri. Med hjälp av tusentals fotografier från olika vinklar kan inte bara texturer, utan hela föremål kopieras från verkligheten, och detta kopplat med indiestudions narrativa och atmosfäriska ambitioner pekar på ett av höstens, om inte årets, allra hetaste indiespel.

      Höstens hetaste 2014 (2)

      (14) ASSASSIN'S CREED: UNITY
      (Släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One den 28 oktober)

      En serie vars installationer nu börjar bli svåra att hålla koll på utan ett mindre lexikon. Nästa kapitel i den blodstänkta sagan kommer bjuda på både nytt koncept och ny debut i och med steget över till den nya generationen. För första gången kommer vi som spelare kunna smyga oss igenom hela äventyret tillsammans med upp till tre polare. När det under E3 visades upp i rörelse fick vi inte bara se exemel på att folkmassorna den här gången verkar mer involverade än någonsin, det såg också makalöst bra ut tack vare kraften i de nya konsolerna och dagens datorer. Suget efter att smyga, eller springa för allt vad kjoltygen håller, i franska revolutionens Paris som enligt uppgift ska vara större än all landmassa i Assassin's Creed: Black Flag sammanlagt, ökar för varje dag som går och vi längtar efter att få lägga labbarna på det senare i höst.

      Detta är en annons:
      Höstens hetaste 2014 (2)

      (13) GRAND THEFT AUTO V (Next-Gen)
      (Släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One i december)

      Att föreställa sig ett spel som Grand Theft Auto V som redan är perfekt, och fantisera om hur det skulle se ut och fungera på den nya generationens hårdvara har varit lite av just en fantasi. Att vi tyst för oss själva häpnat vid tanken på hur snyggt det skulle kunna vara fick oss att inse att vi inte riktigt visste var vi skulle ta vägen om drömmen blev verklighet. Så under Sonys E3-konferens slutskede fick vi en sista överraskning. När trailern för Playstation 4-versionen rullade upp kippade en redaktion kollektivt efter andan. Kraftigt uppskrämd grafik och detaljer som innan bara varit fragment ur en avlägsen dröm målades upp framför oss, innan trailern avslutades med raden "Hösten 2014". Bara storyn som sådan är anlending nog att länga ihjäl sig men vi ska också få beskåda, jaga (eller bli jagade av) ett utökat djurliv samt ta med vår onlinekaraktär över till den nya generationen då vi senare i höst ännu en gång gör Los Santos gator osäkra.

      Höstens hetaste 2014 (2)

      (12) DRIVECLUB
      (Släpps till Playstation 4 den 8 oktober)

      Vi hann bli en smula skeptiska där ett tag. Det ska villigt erkännas. Driveclub-utvecklingen kantrades av bekymmer, folk slutade, dock kicken och spelet försenades i två omgångar. Flera av oss på redaktionen började tvivla. Men så fick vi möjlighet att besöka spelstudion och väl där tillbringade vi cirka tre timmar tillsammans med Sonys kommande Forza Horizon-dödare och reste sedan hem, övertygade om att Motorstorm-studion har något stort på gång. Körkänslan är grym, grafiken enastående och upplägget mycket lovande.

      Höstens hetaste 2014 (2)

      (11) CIVILIZATION: BEYOND EARTH
      (Släpps till PC och Mac den 24 oktober)

      Redan 1999 tog vår käre strategikung, Sid Meier sina första, stapplande steg ut i det vidsträckta tomrum vi kallar för rymden. Alpha Centauri var många sätt ett steg i helt rätt riktning för hans allra största spelserie, Civilization, men glömdes någonstans bort när det kända namnet inte återfanns på fodralet. Lyckligtvis planerar Firaxis den 24 oktober att rätta till den saken med Civilization: Beyond Earth, som får agera uppföljare till det snart 15 år gamla spelet, trots ett annorlunda namn. Genom att stämpla spelet med just det namnet utlovar man därmed än fler likheter med seriens senare delar, och då främst Civilization V, från vilket grafiken och spelsystemet baseras. Diplomatiska krig, teknisk kapplöpning, beroendeframkallande utforskande och en spelplan baserad på hexagoner är bra några av de fantastiska inslag som förstört vår dygnsrytm de senaste åren, och som förhoppningsvis gör sig ännu bättre när vi får ta koloniseringen utanför jordens alltför strama gränser.

      (Del 3 dyker upp här på siten imorgon, söndag)



      Loading next content