Svenska
Gamereactor
artiklar

Höstens hetaste 2014 (3)

Spelhösten 2014 ser minst sagt lovande ut. Här kommer den tredje av fyra delar där redaktionen listar höstens 20 hetaste spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har diskuterat, grälat, grinat, slagit varandra med kontorsmaterial och försökt gräva ned Calle strax norr om redaktionens parkering. Allt för att få vår vilja fram när vi under två veckor satte oss ned för att kora de 20 kommande spelen som vi på Gamereactor anser vara höstens hetaste. Under de kommande fyra dagarna kommer vi att räkna ned för att på måndag avsluta med de fem höst-spelen vi väntar ivrigast på just nu.

Här hittar du den andra delen (och den första)

Höstens hetaste 2014 (3)

(10) FORZA HORIZON 2
(Släpps till Xbox One och Xbox 360 den 30 september)

Detta är en annons:

Forza Horizon var ett av de mest underhållande arkadracingspelen vi på Gamereactor någonsin haft nöjet att avnjuta. Det slog sig snabbt upp i toppen bland giganter som Need for Speed: Underground, Burnout 3: Takedown och Ridge Racer. Inför uppföljaren (och då pratar vi såklart helst om Xbox One-versionen) utlovar Playground Games ett soldränkt Sydeuropa proppat med urskönt slingriga kustvägar, anrika kullerstensgator, off road-smisk och supersnygga hyperkärror. Av det vi fick lira på E3 2014 kommer detta att bli riktigt, riktigt roligt.

Höstens hetaste 2014 (3)

(09) DRAGON AGE: INQUISITION
(Släpps till PC, PS3, PS3, X360 och Xbox One den 7 oktober)

Bioware gör oss sällan besvikna, och tanken på ännu ett epos från världens kanske främsta rollspelsmakare är mer än nog för att få oss att längta efter gula löv och frostiga morgnar. Den rika och omfattande Dragon Age-världen Thedas har många berättelser kvar att dela med sig av, och deras beslut att återvända till en djupare och mer komplex spelmekanik gör oss knäsvaga av längtan. Vi ser fram emot ännu mer meningsfulla beslut, en mer öppen och mycket större spelvärld, och förhoppningsvis mer intensiva stridssekvenser tack vare övergången till Frostbite-motorn. Med en inkvisition att styra, ett annalkande inbördeskrig och en värld att rädda är scenen upplagd för såväl moraliska gråzoner som moget berättande och episka ögonblick, allt på Biowares säregna manér. Väntan på The Witcher 3: Wild Hunt lär bli en barnlek att uthärda med hundratals stundande timmar i Dragon Age: Inquisition

Detta är en annons:
Höstens hetaste 2014 (3)

(08) SUPER SMASH BROS
(Släpps till Wii U och 3DS den 3 oktober)

En av höstens hetaste titlar heter Super Smash Bros och vad är inte roligare än att samla ihop ett gäng polare för några stekheta matcher? I sex långa år har vi väntat på en uppföljare sedan föregångaren till Wii begav sig och den här gången får vi bekanta oss med ett gäng nya karaktärer som till exempel Mega Man, Little Mac och Pac-Man. Att spela online var ingen höjdare i föregångaren och nu verkar Nintendo på allvar lagt ner krut på att skapa ett riktigt bra onlineläge. Spelet kommer släppas till både Nintendo 3DS och Wii U och i de båda versionerna hittar vi en samling gemensamma karaktärer. Det som skiljer båda versionerna åt är att det kommer finnas exklusiva banor beroende på vilken version man väljer. Super Smash Bros är i huvudsak ett spel som man har roligast med i multiplayer och när spelet väl släpps i oktober så kommer vi på redaktionen ha fullt upp med att spöa upp varandra i hysteriskt galna matcher.

Höstens hetaste 2014 (3)

(07) HALO: THE MASTER CHIEF COLLECTION
(Släpps till Xbox One den 11 november)

Att få se återutgivningar av äldre spel på de nya konsolerna är inte ovanligt vid det här laget. Halo: The Master Chief Collection är dock inte vilken återutgivning som helst. Det är fyra fantastiska spel för priset av ett. Det som vi först hade väntat oss "bara" vara en nyversion av Halo 2 visar sig innehålla alla fyra spelen där Master Chief själv spelar huvudrollen, allt på samma skiva, presenterat i 1080p och 60 bilder i sekunden. Ännu mer imponerande är det att samlingen kommer skeppas med över hundra multiplayerkartor där de respektive flerspelarlägena körs i sina egna motorer. Halo: Combat Evolved kommer således vara spelbart online i sitt originalutförande på konsol för första gången i seriens historia. Bara en sådan sak. Förutom själva spelen ingår även en ny miniserie skapad i samarbete med Ridley Scott och slutligen kommer man även få chansen att testa på multiplayer-läget i Halo 5 (som av 343 själva beskrivits som en "balanserad arena-shooter där man spelar på lika villkor") i betan. Halo: The Master Chief Collection ser ut att vara ett absolut måste för både fans och nykomlingar till serien. Vi på Gamereactor kan knappt bärga oss.

Höstens hetaste 2014 (3)

(06) ALIEN ISOLATION
(Släpps till PC, PS3, PS3, X360 och Xbox One den 7 oktober)

"I rymden kan ingen höra dig skrika". En fras som är minst sagt världskänd och som är en perfekt summering av Alien från 1979. I spelväg är det lite av en annan visa däremot för när vi mötte det katastrofala licensspelet Aliens: Colonial Marines var det högst troligt att alla inom alla kända världar hörde vårt ilskna vrål och vår extrema gråt. Vi frågades oss om vi någonsin skulle få avnjuta ett spel som når upp till filmseriens nivå och kommande Alien Isolation inger det största hopp vi känt på flera år. Ensamhet och utsatthet är fundamentet som Alien Isolation väljer att stå på och det är minst sagt skönt att se ett Alien - spel som väljer skräck framför action. Bristen på sätt att försvara sig mot denna utomjordliga mördarmaskin inger en klar känsla av rädsla, något som andra spel i samma fack, bland annat Outlast och Amnesia: A Machine for Pigs, sysslat med på senare tid. Det vi fått se av Alien: Isolation hittills får i varje fall håren i nacken att ställa sig upp. Exakt som det ska vara.

Här hittar du den andra delen (och den första)
(Den fjärde och sista delen publiceras imorgon, måndag)



Loading next content