Svenska
Gamereactor
artiklar

Höstens hetaste 2014 (4)

Den fjärde och sista delen av vår topplista innehåller det vi anser vara höstens hetaste, kommande spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så har det blivit dags för den fjärde och sista delen där vi räknar upp de fem hetaste, kommande 2014-spelen. Det har inte gått helt smärtfritt att sätta ihop dessa listor eftersom åsikterna går isär och eftersom spelhösten fullkomligt kryllar av stekheta releaser. Här är dock våra samlade åsikter om de titlarna vi just nu ser mest fram emot att sätta tänderna i.

Här hittar du del 3 och 2 (och 1).

Höstens hetaste 2014 (4)

(05) EVOLVE
(Släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One den 21 oktober)

Detta är en annons:

Evolve känns som en oerhört frisk fläkt bland alla trötta generiska militärhistorier. Att få slå sig ihop med tre andra kompanjoner för att jaga och ta ned ett kolossalt monster är något som låter oerhört underhållande och som verkligen kräver att man spelar som en enhet och inte en massa "ensam-spelande" endast för att få upp de egna poängen. Det kommer alltså bli en hel del bråk och paniktjut när monstret dyker upp där i mörkret och det är förvånansvärt nog något som vi längtar efter. Men att du även kan välja att spela som det just nämnda kolossala monstret och riva upp, slå sönder och bokstavligen krossa de fyra små obetydliga motståndarna som är dig hack i häl... det får det att vattnas i gommen något fruktansvärt. Att med list, fart och i synnerhet styrka kunna få jägarna till de jagade är något som vi verkligen ser fram emot att pröva oss på. Om Evolve håller allt som lovas så har titlar som Titanfall och Destiny en klar motståndare i multiplayerfacket. Ett riktigt monster faktiskt.

Höstens hetaste 2014 (4)

(04) THE EVIL WITHIN
(Släpps till PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 24 oktober)

Blod, skräck och psykologisk terror - vi kan inte tänka oss en bättre start på hösten än att stänga in oss med Resident Evil-skaparen Shinji Mikamis nya überrysare. Vi vet fortfarande knappt vad The Evil Within handlar om men miljöerna, stämningen och dess fokus på ren överlevnad ser ut att bilda ett riktigt skrovmål för oss svältfödda skräckentusiaster. Vi älskar tanken på ett spel som koncentrerar sig på något annat än ammunitionsslukande monsterslakt. Vi vill känna oss utsatta, jagade. Att behöva väga varje kula, fundera om den är värd att slösa eller inte. Frukta det vi anar bakom hörnen och känna ångest inför varje ny dörr vi öppnar. Det var länge sedan vi fick ett riktigt saftigt skräckspel till konsol, i synnerhet med Mikami-san vid styrrodret, och så länge The Evil Within inte mynnar ut i en besinningslös slaktfest eller tappar tyglarna fullständigt gällande storyn så kan det här bli spelet som plockar upp facklan efter forna genrekungar som Resident Evil och Silent Hill.

Detta är en annons:
Höstens hetaste 2014 (4)

(03) PROJECT CARS
(Släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One i november. Släpps till Wii U under nästa år)

Det började som ett ambitiöst men skakigt projekt där Shift-studion Slightly Mad förklarade i en tråd på deras eget forum hur trötta de var på att jaga finansiering från makthungriga utgivare, hur trötta de var på att aldrig få göra det där ultimata racingspelet som fansen verkligen törstade efter. En månad senare var crowdfunding-kampanjen i full gång. 35 miljoner kronor samlades in och under en treårsperiod har studion bakom GTR 2 och Shift pillat ihop en racingsimulator som mest troligt får Polyphony och Turn 10 att darra av skräck. Av det vi hittills har testat (och vi har tillbringat hela veckor tillsammans med alpha-versionen) lovar det här spelet äckligt gott tack vare strålande bilfysik, obscent snygg grafik och mustig variation.

Höstens hetaste 2014 (4)

(02) DESTINY
(Släpps till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 9 september)

Destiny är bland de mest ambitiösa, storslagna spelsatsningar vi sett. Ett mäktigt och snordyrt science fiction-epos från utvecklarna bakom Halo vars budget är så stor att den nästan hade kunnat täcka redaktionens ostkonsumtion i ett helt år. Klart som korvspad att vi längtar. Främsta anledningen är att det trots allt handlar om Bungie. Det här är deras första spel som inte har Halo i titeln sedan 2001; bara det är anledning i sig att skruva upp förväntningarna lite extra. Vi hoppas på en upplevelse likvärdig den vi fick första gången vi beträdde ringvärlden i Halo. Känslan av att befinna sig i en helt främmande värld och inte veta vad som väntar oss, annat än att det kommer att vara ruskigt bra. Av det vi hunnit testa känns det som om Bungie är på rätt väg. Kunde de bara byta ut Peter Dinklages trötta röstinsats mot... säg, vem som helst, hade vi varit helnöjda. Nu väntar vi otåligt på att det ska bli september så att vi får lägga vantarna på spelet som spås bli det bäst säljande 2014.

Höstens hetaste 2014 (4)

(01) FAR CRY 4
(Släpps till PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One den 18 november)

Far Cry 3 var utan tvekan det bästa i serien hittills och till hösten fortsätter Ubisoft med en uppföljare som behåller kärnupplevelsen men som även bryter en del ny mark. Med ny mark menar vi inte bara Kyrat som är baserat på Himalaya och därmed kommer att erbjuda ett klimat och miljöer som vi aldrig någonsin skådat tidigare i ett Far Cry-spel, utan även det purfärska samarbetsläget. Istället för separata uppdrag som var fallet när det sist begav sig kan nu två spelare ta sig an världen tillsammans (och därmed också kan springa runt fritt och spana på elefanter från första parkett). Det enda som är låst i detta läge är huvuduppdragen, i övrigt finns allt där. Spelmässiga nymodigheter såsom möjligheten att kunna skjuta samtidigt som man rattar ett fordon och till och med kapa andras åk genom ett smidigt blockbuster-hopp från bil till bil ser båda mycket intuitiva ut, liksom den nya änterhaken som öppnar upp till fler taktiska drag med sin vertikala lek. Rent grafiskt ser det dessutom fantastiskt tilldragande ut på både ett estetiskt och designmässigt plan, vilket inte direkt sänker inlevelsefaktorn. Vi har redan börjat knyta vandringsdojorna och kisar nu mot bergstopparna...

Hur ser din egen Hetast-lista ut?



Loading next content