Svenska
Gamereactor
artiklar

Inför campingen: En överlevnadsguide

Vintern är snart här och camping är det sista många tänker på när de kalla månaderna drar över detta karga land. Jerry är dock en campare året runt, i spelens värld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Har du någonsin stött på honom i en match över nätet? Inte vi heller... Överlevnadsinstinkten är för Jerry viktigare än mod. Nu väljer han slutligen att i en exklusiv intervju med Gamereactor kräla ut ur den Gollum-håla som han gömt sig i, för att dela med sig av sina bästa (och allra fegaste) överlevnadstips!

Ta med dig rätt utrustning:
Att campa är inte någon barnlek. För att lyckas krävs en utstuderad taktik och en strategi värdig de råttor som flyr ett sjunkande skepp. Till att börja med gäller det att se över vilken utrustning man har. Det finns en rad olika alternativ, och beroende på vilken typ av campingupplevelse man är ute efter ska man välja de förnödenheter som passar ens egen stil bäst.

Medic-utstyrseln är bra på det viset att man har en större chans att överleva, ifall fienden trots allt får nys om ens superhemliga position. Att kunna fylla på den egna livmätaren med ett livpaket, är alltid hälsosamt! Fast om man hittat en tillräckligt bra plats att gömma sig på, är denna egenskap tämligen onödig. Tanken är ju ändå att man inte ska bli upptäckt överhuvudtaget.

Inför campingen: En överlevnadsguide
Vadå "Move up"? Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt, och lukta på... stenen.
Detta är en annons:

Att däremot bege sig iväg på campingsemester iklädd Sniper-rollen, uppfyller två funktioner. Dels ser man eventuella fiender på längre avstånd, och man kan då kravla iväg till en säkrare plats ifall fiendelaget verkar vara på väg mot den buske som man legat och tryckt i. Utöver den överlägsna överskådligheten tack vare kikarsiktet, kan man som Sniper även se ut att faktiskt göra något vettigt, enligt det egna laget. När en modigare/mer dumdristig lagkamrat springer förbi, lär denne inte stanna och fundera över varför det ligger en orörlig person och gömmer sig bakom en sten i ingenmansland. Det är ju en Sniper! Med andra ord är just prickskytteförklädnaden det slugaste sättet för att kunna campa ifred, utan att någon lagkamrat börjar tjattra i headsetet över hur ineffektiv man faktiskt är... Ett vinnande koncept!

Assault-klassen väljer man bara ifall man med en gedigen dödslängtan får för sig att campa nära själva slagfältet, och således behöver den där extra ammunitionen för att kunna skjuta så många fiender som möjligt innan man själv blir upptäckt och dödad. Detta rekommenderas inte!

Hitta en bra plats:
När man har valt sin camping-utrustning, gäller det att hitta en lämplig plats att slå upp sitt isolerade lilla läger på. Att skåda kartan noggrant och välja ett terrängfyllt område - så långt bort från det blodiga slagfältet som möjligt - är alltid ett stabilt val för en lyckad, ostörd camping. Intetsägande buskar, stora beskyddande stenar och bortglömda skogsdungar är perfekta ställen att tillbringa sina matcher på ifall man ämnar överleva.

Inför campingen: En överlevnadsguide
Det innersta hörnet av en skottsäker metallcontainer hör till de absolut bästa ställena att campa på!
Detta är en annons:

En tumregel för den ultimata campingplatsen är att man ska kunna avlossa ett skott, utan att varken fienden eller det egna laget hör eller ser det. Då har man hittat ett så pass avlägset ställe att man med största sannolikhet kan klara sig oskadd igenom hela matchen, vilket ju är poängen när man spelar skjutspel över nätet...

Om man trots allt vill vara mer våghalsig och bara campa lite milt, kan man bege sig in mot stridens kärna. Då gäller det förstås att hålla sig bakom sina lagkamrater, så att dessa blir först att offras när fienden väl kommer anstormande. Med lite tur har man hållit ett så pass långt avstånd från sina allierade, att man själv kan slinka obemärkt tillbaka till en säkrare tillflyktsort när det egna laget börjar dö. Då gör man bäst i att lägga benen på ryggen och fly så långt bort från striderna som möjligt, samtidigt som man i headsetet försöker övertala de argsinta lagkamraterna om att man verkligen har försökt återuppliva dem med sin defibrillator!

Inför campingen: En överlevnadsguide
Om ni går fram och skjuter så står jag kvar här och låtsas som att jag tänker rädda er när ni dör...

Om du ser en björn, ligg still och hoppas att den inte ser dig:
Om katastrofen ändå är framme och en fiende kommer rusande åt det egna hållet, utan att några säkra flyktvägar finns att tillgå, är det dags att ta fram första bästa favorit-bön och lägga sitt liv i de högre makternas händer. Slumpen är tyvärr det enda som kan hjälpa ens stackars lekamen i sådana ödesdigra situationer...

Förhoppningsvis springer fienden bara förbi utan att upptäcka ens (tydligen opålitliga) gömställe, men om man trots allt blir upptäckt så är det bästa försvaret att spela död. Ett bra sätt att lyckas med detta, är att på buggig manér kamouflera sig inuti en fallen lagkamrats döda kropp. Det finns emellertid sällan någon sådan lagkamrat att tillgå, eftersom denne lär befinna sig på en mer actionfylld ort där han eller hon faktiskt är till nytta för laget.

Inför campingen: En överlevnadsguide
Den enes död är den andres bröd. Ibland måste man teamkilla för att få bra kamouflage... Den fallne hjälten ska veta att han inte dog förgäves!

Kort sagt är man rätt körd ifall en fiende faktiskt hittar fram till ens ensamma campingplats. Att spela död är då ens enda hopp, eftersom man inte har en chans att klara sig med rena skjutfärdigheter; de blir dessvärre bara sämre och sämre ju mer man campar. Fienden lär vara både raskare och pricksäkrare med pickadollen!

Undvik trafikerade områden:
För att sammanfatta, gäller det att hålla sig så anonym som möjligt och låta andra spelare ta hand om krigandet. När matchen börjar, ska man helst vända sig 180 grader och springa i motsatt håll som lagkamraterna, mot den slutgiltiga utkanten av hela kartan. Man ska kuta som en dåre, tills man är tillräckligt långt bort från all action för att det ska kännas säkert att permanent lägga sig på marken och kravla in i någon obemärkt vrå. Där kan man förhoppningsvis sedan hålla sig totalt gömd under resten av matchen.

Fast, man får så klart räkna med både en och trettiofem utkastningar från online-servrar när man väljer att tänka på sin egen sorgliga överlevnad, istället för att faktiskt hjälpa det egna laget att få poäng; det finns alltid någon sådan där admin som inte håller med om talesättet att säkerhet kommer först! Men vad är det egentligen för mening med att döda fiender som bara tycks återuppstå hela tiden? Då är det väl ändå trevligare att istället bara... campa?



Loading next content