Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets teknik 2014

Med två nya konsoler ute på marknaden, flera exklusiva spel och ett stekhet PC-format - så förstår ni säkert att det har varit en utmaning att kora spelen som imponerat mest på det tekniska området. Men här är de iallafall, spelen med 2014 års mest imponerande teknik...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den andra kategorin i år handlar om teknik. Vi har under veckor diskuterat vilka fem spel vi på Gamereactor anser vara de mest imponerande ur ett tekniskt perspektiv.

Årets teknik 2014

(5) Call of Duty: Advanced Warfare
Sledgehammer Games / Activision / Läs recensionen
Efter att ha avnjutit en utvecklingsperiod på hela tre år så kunde Sledgehammer Games äntligen ge en trött gammal spelserie ett fenomenalt ansiktslyft och kraftigt uppdaterad spelmekanik. Grafiskt så flöt det på bättre än någonsin och de snuskigt välgjorda mellansekvenserna var många gånger på vippen att sudda ut gränsen mellan spel och verklighet. Den moderniserade spelkontrollen med dess snabba förflyttningar i höjd- och sidled tvingade oss sedan att helt tänka om och se farorna i ett nytt ljus under de hetsiga multiplayermatcherna. Call of Duty: Advanced Warfare var en triumferande nytändning för serien och en teknisk bragd, både sett till det grafiska, men även tekniken under huven som inte märks lika tydligt vid en första anblick.

Årets teknik 2014
Detta är en annons:

(4) Forza Horizon 2
Playground Games / Microsoft / Läs recensionen
Ursnygga bilar, fantastiskt läckra miljöer utan laddningstider inklusive fenomenalt vacker belysning med simulerad sol, partikeleffekter som fick oss att slicka på projektorduken samt tokstabil skärmuppdatering och "draw distance" (helt befriad från pop-up) som står sig som en av årets mest imponerande. Horizon 2 imponerande från början till slut och står sig som årets fjärde mest imponerande spel rent tekniskt.

Årets teknik 2014

(3) Alien Isolation
Creative Assembly / Sega / Läs recensionen
Alien: Isolation var ett ruggigt kusligt spel, som sig bör. När vi som mindre, yngre versioner av oss själva såg Ridley Scotts Alien för första gången lämnade den oss med mentala ärr som vi än idag bär med förtjusning. Atmosfären i Alien: Isolation var något väldigt speciellt och den kändes definitivt igen från förlagan. Det råder inga tvivel om saken; utan sin vassa grafik hade spelet inte varit lika effektivt i sina skrämseltaktiker som det är. Med framförallt superbt ljus- och skuggarbete samt urläckra rökeffekter lyckades Alien: Isolation göra oss nästan lika illa till mods som den första filmen gjorde. Och det är verkligen ett konststycke i sig.

Årets teknik 2014
Detta är en annons:

(2) Infamous: Second Son
Sucker Punch / Sony / Läs recensionen
Det var när vi stod där på stranden i början av Infamous: Second Son och blickade ut mot havet och den nedåtgående solen som det slog oss att en ny generation verkligen har börjat. Seattle var löjligt läckert återgivet med hur lång sikt som helst. Vare sig vi stod på regniga bakgator med neonskyltarna speglandes i vattenpölarna, tog glädjeskutt från Space Needle eller hade hårda duster på landsbygden utanför stan så var världen minutiöst läckert återgiven med stabil bilduppdatering och krispig 1080p-upplösning. Infamous: Second Son fick oss att inse potentialen i denna nya generation och dryga halvåret senare är det fortfarande det snyggaste tredjepersonsäventyret någonsin.

Årets teknik 2014

(1) Far Cry 4
Ubisoft Montreal / Ubisoft / Läs recensionen
Vackert, expansivt och förvånansvärt buggfritt. Far Cry 4 stod inte bara för årets mest tekniskt imponerande uppvisning - det var också det första spelet i år som på allvar tog tillvara den extra hårdvarukraften i Playstation 4 och Xbox One. Spelvärlden var lika enorm som den var detaljerad. Känslan när vi lyfte med gyrokoptern för första gången och såg de prunkande lövskogarna och dalarna breda ut sig under oss var fantastisk. Gång på gång stannade vi upp under äventyret bara för att beundra utsikterna. När solen steg upp och ljuset lekte i grenverken var det så lätt att glömma kriget och istället förvilla oss i skönheten som Unia Engine målade upp. Tacksamt nog kunde vi också avnjuta alla miljöer och orgasmiska ljuseffekter (eldkastaren, vi tittar på dig) utan att störas av varken grafikbuggar, kraschar eller hostande bilduppdatering. Sistnämnda vek sig inte för varken eldstrider eller exploderande elefanter ute på brinnande opiumfält. Mycket imponerande och en solklar listetta.

(Nästa kategori publiceras imorgon, söndag. Missa inte det.)
Årets besvikelse 2014
Årets design 2014
Årets nyutgåva 2014



Loading next content