Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets ljud 2014

Tack vare ökat lagringsutrymme investeras allt mer pengar i riktigt påkostat ljud med smart användande av kanalerna och hög trovärdighet. Här är spelen som presterade bäst under 2014...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets ljud 2014

(5) Driveclub
Evolution Studios / Sony / Läs recensionen
Brutalt bra motorljud, underbar surroundmix med imponerande panoreringar och kristallklar balans mellan bak- och front-kanaler samt musik som lät bättre i 5.1 än det mesta som släpptes under 2014.

Årets ljud 2014

(4) NBA 2K15
Visual Concepts / 2K Games / Läs recensionen
När vi slöt våra ögon och bara lyssnade kunde man lätt tro att vi stod där, mitt i ett fullsatt Staples Center. Publikens jubel och vrål, skor som gnisslar och glider runt på det glansiga arenagolvet och det rytmiska ljudet från den studsande basketbollen... när alla dessa audiovisuella intryck smälte samman i NBA 2K15 så bildade de en krispig helhet som få andra spel i sportgenren kan matcha. Det var helt enkelt en ljudbild i absolut toppklass som absolut gjort sig förtjänt av en plats på vår lista och en ny ledstjärna för hur det ska låta när man dribblar digital boll.

Detta är en annons:
Årets ljud 2014

(3) Far Cry 4
Ubisoft Montreal / Ubisoft / Läs recensionen
Ljudbilden i Far Cry 4 var lika spännande och varierad som den var välmixad och bastant. Indiska popdängor strömmade ur burkiga bilhögtalare när vi slirade fram längst smala skogsvägar medan stämningsfulla syntslingor rullade i takt med att vi smygmördade oss genom fiendeposteringar. Ubisoft höll stadigt i dirigentpinnen och bjöd på en imponerande föreställning med lika delar tystnad (sånär som på brisen i träden) som mäktiga crescendon av kulsprutesmatter, vrål och explosioner. Lägg till klockrena röstskådespelare och användandet av The Clash och en hedrande tredjeplats på Årets ljud-listan är given.

Årets ljud 2014

(2) Halo: The Master Chief Collection
343 Industries / Microsoft / Läs recensionen
Samspelet mellan pampig musik, spännande ljudeffekter och engagerande röstskådespeleri har alltid varit en essentiell komponent av rymdoperan som är Halo. Men det som redan var bra blev så mycket bättre i höstas när Microsoft och 343 Industries tog hjälp av Skywalker Sound för att piffa upp ljudmixen i Halo: The Master Chief Collection. Raketstrutens explosioner hade aldrig känts så monstruösa, energisvärdets futuristiska fäktande träffade helt rätt, och krypskyttegevärets kraftfulla dån gav oss lock för öronen. Som om inte det vore nog fick vi även avnjuta nyinspelningen av Marty O'Donnells kultförklarade komponeringar - vilket försäkrade årets andrapris bara det.

Detta är en annons:
Årets ljud 2014

(1) Alien: Isolation
Creative Assembly / Sega / Läs recensionen
Bra skräckspel handlar inte bara om schysst gameplay. Med hjälp av ljud kan man skapa en inlevelserik atmosfär, och det är då som gränsen mellan verklighet och TV-spel suddas ut. Plötsligt blir vi en del av spelvärlden, och skräcken från andra sidan TV-skärmen kan tränga in i vardagsrummet på riktigt. Ljud i skräckspel är således en konst i sig - en konst som Creative Assembly visade oss alla att de bemästrat med Alien: Isolation. Medan många utvecklare låter ljudet vara en bakgrundsattraktion, en samling olycksbådande oväsen och skrik som ska väcka ett obehag, tvingade Alien: Isolation oss att lyssna till dess skräckmelodi om vi ville behålla livhanken. Bland högteknologiska tjut och pip, bland isande skrän och metalliskt skramlande från ventilationstrumman, fanns nämligen ledtrådar till vad som väntade oss längre fram. Det okända, otäcka målades upp för oss, trots att vi inte kunde se det med egna ögon. Det enda som återstod efter det var att fortsätta framåt och bemöta faran på riktigt...



Loading next content