Svenska
Gamereactor
artiklar

Läsarnas årets spel 2014 (del 1)

Så har det blivit dags att redovisa vilka spel Gamereactors förträffliga läsare gillade bäst under 2014. Kolla in de tre första listorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vilka spel redaktionen anser vara 2014 års bästa (och sämsta) vi ni förhoppningsvis redan vid det här laget. Men det är ju bara vad vi tycker naturligtvis, och därför lät vi som traditionen bjuder även er läsare vara med och tycka till, samt rösta fram vad ni anser vara Årets spel 2014.

Tidigare år har vi samlat ihop ett 40-tal kandidater till varje kategori som ni sedan kunnat välja bland, vilket alltid resulterat i att någon kommit att sakna just sin favorit. Därför tog vi ett nytt grepp i år och lät er fritt välja bland alla spel, utvecklare och röstskådespelare som släppts i år, något som visade sig vara uppskattat. Men nog svamlat, här är de tre första kategorierna bland spelen ni har röstat fram...

Årets design (länk till Gamereactors Årets design)
Det var inget snack om saken bland er läsare, årets bästa design stod Alien: Isolation för och fick ensamt en fjärdedel av rösterna. Och visst, vi på redaktionen är helt eniga med er, det var något alldeles extra. Spel nummer två på listan var också oväntat stark, nämligen Insomniac Games Xbox One-debut Sunset Overdrive, och det är svårt att argumentera mot att det ultrakulörta äventyret ser ljuvligt ut. Därefter följde två Ubisoft-spel och faktum är att hade vi haft en plats till på lista så hade även Valiant Hearts: The Great War tagit sig in, så den franskägda utvecklaren/utgivaren hade kort sagt ett mycket bra 2014. Till sist är det vackra Destiny på en hedrande femteplats.

Läsarnas årets spel 2014 (del 1)
Detta är en annons:

(1) Alien: Isolation
(2) Sunset Overdrive
(3) Child of Light
(4) Far Cry 4
(5) Destiny

Årets teknik (länk till Gamereactors Årets teknik)
Det blev en jordskredsseger för Far Cry 4 i kategorin Årets teknik, en grafikbetonad kategori där Ubisoft onekligen bjöd på något alldeles extra. I synnerhet PC-publiken tycktes favorisera Middle-earth: Shadow of Mordor som snodde åt sig en andraplats. Däremot gir åsikterna isär i fallet Driveclub där redaktionen inte ansåg att tekniken, med alla dess problem, höll för en pallplats, men ni var mer förlåtande och det tog sig alltså in som nummer tre. Det var heller inte det enda Playstation 4-exklusiva spelet som tog sig in på listan, det gjorde även ursnygga Infamous: Second, och Dragon Age: Inquisition avrundade med mycket liten marginal och hamnade femma.

Läsarnas årets spel 2014 (del 1)

(1) Far Cry 4
(2) Middle-earth: Shadow of Mordor
(3) Driveclub
(4) Infamous: Second Son
(5) Dragon Age: Inquisition

Detta är en annons:

Årets utvecklare (länk till Gamereactors Årets utvecklare)
Creative Assembly må ha snickrat ihop vad redaktionen tyckte var 2014 års absolut bästa spel, Alien: Isolation, och ett spel vi vet att många av er läsare uppskattade. Men när årets utvecklare ska summeras, räckte det bara till en femte plats. Vann gjorde istället Nintendo, och det med förkrossande marginal (störst på dessa tre listor). Telltale Games var också stora favoriter liksom Bioware som med Dragon Age: Inquisition förtjänat sin plats. Även Ubisoft tog sig in, och visst har de, minus Assassin's Creed: Unity-buggar, haft ett mycket bra år.

Läsarnas årets spel 2014 (del 1)

(1) Nintendo
(2) Telltale Games
(3) Bioware
(4) Ubisoft
(5) Creative Assembly

Del två av läsarnas Årets spel 2014 kommer under morgondagen.



Loading next content