Svenska
Gamereactor
artiklar

Bästa TV:n för dig

Gamereactors tekniktokiga testkapten har satt ihop en guide för dig som är på väg att inhandla en ny TV... Här kommer hans tips

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi testar TV-skärmar lite annorlunda än de allra flesta pryltidningar. Det vet du som hängt med under de gångna 12 åren. Som speltidning är det såklart superviktigt hur spel ser ut/fungerar på skärmarna vi betygsätter samtidigt som vi naturligtvis även hårdtestar produkterna tillsammans med Blu-ray-film och linjära TV-sändningar. Detta resulterar inte sällan i att vi väljer ut lite andra favoriter än vad prylpressen brukar göra. Detta har i sin tur lett till att många av er som läser vid flera tillfällen rådfrågat oss om vilken TV just du bör köpa. Brevlådan här på siten har svämmat över av frågor om skärmar mot slutet vilket nu lett till denna snabba köpguide med vad jag anser vara de bästa skärmarna just nu, i olika pris- och storleksklasser.

Bästa TV:n för dig
Sonys budgetskärmar är extremt prisvärda och riktigt tjusigt designade.

Bäst i klassen 3 000-4 000 kronor
Sony Bravia KDL-40W605B (Betyg: 9/10)
Att Sony varit kriminellt bra på slutet råder det ingen tvekan om. De bygger fantastiska mobiltelefoner, strålande spelkonsoler, magnifika kameror, underbart bra hörlurar och fenomenala Blu-ray-spelare. Deras TV-apparater är dock deras just nu starkaste kort och budgetskärmen 40W är det bästa du kan få för liten peng. Otrolig svärta, följsam och smidig bild samt neutrala, korrekta färger ur kartong. Cloudingen/ljusuniformiteten är minimal och mängden input lag är låg (22 ms) vilket naturligtvis gör denna TV till en riktigt bra skärm för den teknikmedvetna spelaren.

Bästa TV:n för dig
LG har precis som Sony satsat på kromade stativ/ben ute i hörnen på sina UHD-skärmar.
Detta är en annons:

Bäst i klassen 8 000 - 10 000 kronor
LG UHD 49UB830V (Betyg: 9/10)
För dig som vill lägga lite mer pengar samt jagar 4K-upplösning för att kunna njuta av The Witcher 3 och Project Cars i upplösningen 3840×2160 är LG:s 49-tummare ett strålande val. Svärtan är fantastisk och tillsammans med marknadens bästa fjärrkontroll samt operativ-/menysystem är 49UB830V en skärm som inte går att motstå. Mängden input lag är aningen högre än i LG:s 1080p-skärmar på grund av all den processorkraft som krävs för att på smidigast sätt rita upp en 4K-bild, men överlag är detta en strålande skärm både för spelande och filmtittande. Med tanke på att 4K Blu-ray släpps i november kan det ju dessutom vara smart att handla Ultra-HD på en gång, se till att vara framtidssäker.

Bästa TV:n för dig
Samsungs nya serie 4K-skärmar är bland det bästa vi någonsin haft nöjet att testa.

Bäst i klassen 15 000 - 17 000 kronor
Samsung UHD UE55HU8505 (Betyg: 10/10)
Otroligt läcker design, fantastiskt menysystem, grymt bra svärta, strålande färgåtergivning, korrekt vitbalans... Det finns i princip ingenting att klaga på när det kommer till Samsungs 55-tummare. Bilden är följsam och flyter supersmidigt och skärpan är fantastisk. Bilden är knivskarp utan att bli påfrestande och processorn som skalar upp 1080p bild till 4K gör ett otroligt bra jobb. Input lag ligger på 31 ms vilket är fenomenalt bra för en UHD-skärm och detta är ett klockrent val för den som vill uppgradera till 4K redan idag. Vi har under våra veckor tillsammans med denna fantastiska skärm lirat Far Cry 4 på Xbox One samt Crysis 3 (Ultra) till PC på den och varit kroniskt superimponerade av hur UE55HU8505 presterar. Full pott, med andra ord.

Bästa TV:n för dig
LG OLED är fantastisk. Världens bästa TV-bild, alla kategorier. Relativt hög input lag gör att betyget stannar på en stark nia, dock.
Detta är en annons:

Bäst i klassen 18 000 - 25 000 kronor
LG OLED 55EC930V (Betyg: 9/10)
Alla som gluttat på LG:s Oled-skärmar vet hur perverst bra bilden verkligen är. Den nya skärmen EC930V (uppföljaren till den som vi på Gamereactor testade i nummer 113) erbjuder den enskilt bästa TV-bilden du kan hitta idag om du enbart ska kika på Blu-ray-film samt på vanliga linjär-TV-sändningar. Svärtan är avgrundsdjup, detaljrikedomen sinnessjuk och färgerna helt makalösa. Som spelskärm är mängden input lag (51 ms) verkligen på gränsen men vi har använt den som testskärm, spelar Halo 4 och Call of Duty: Ghosts på den och det fungerar bra även om vår gräns vanligtvis går vid 35 ms. Bildkvaliteten och svärtan i sig, är dock på en annan nivå än samtliga konkurrenter.

Bästa TV:n för dig
Sonys snordyra flaggskepp är en fröjd att både kika film, samt spela på. Ett klockrent val för dig som är beredd att lägga en saftig summa på din nya TV.

Bäst i klassen 30 000 - 40 000 kronor
Sony S9005B (Betyg: 9/10)
Att pannkaksplatta skärmar erbjuder burkigt, tunt och ofta otydlig ljudbild vet vi. Att bygga in vettiga högtalare i ett två centimeter tunt chassi är en fysisk omöjlighet vilket inneburit att de flesta tillverkare gett upp och satsat på merförsäljning i form av tillhörande ljudlimpor, istället. Alla utom Sony (i princip) som med S9005B dundrat ut världens första platt-TV med DTS-ljud som faktiskt (tro det eller ej) imponerar. Tillkommer gör strålande svärta, underbar färgtemperatur och massor av dynamik. Att menysystemet ser ut som det som återfinns i Playstation 4 gör knappast saken sämre. Vi har under vår testperiod lirat bland annat Alien: Isolation (PS4) på S9005B och imponerats av hur underbart djup svärtan är samtidigt som bilden innehåller massor av smidig dynamik och balans. För dig som vill ha riktigt stor bild, bra ljud och en vanvettigt läcker design är den här TV:n ett perfekt val.



Loading next content