Svenska
Gamereactor
artiklar

Bästa Bluray-spelaren för dig

Gamereactors tekniktokiga chefredaktör har rankat de fem bästa BD-spelarna vi på redaktionen någonsin testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I fredags drog jag igång en artikelserie där Gamereactor tänkt sammanfatta åsikter och intryck om prylar i olika kategorier som betygsatts i tidningen. Listan över de bästa TV-skärmar jag testat togs emot väl, lästes av många och innebär såklart att vi kommer att försöka dundra ut en hårdvaruköpguide per vecka i framtiden. Nu har turen kommit till BD-spelare, detta eftersom vi på Gamereactor tar Blu-ray-film på största möjliga allvar. Både Xbox One och PS4 spelar som du såklart vet upp BD-filmer men ingen av dem är särskilt bra på just denna uppgift. Vi har därmed listat våra alternativ i fem olika prisklasser för dig som vill ha ut maximal mängd knivskarp underhållning ur dina Blu-rays.

Bästa Bluray-spelaren för dig
Åsikterna om Sonys diamantdesign går såklart isär, vi på Gamereactor anser Sonys senaste serie BD-spelare vara larvigt läckra.

Bäst i klassen 900 - 1200 kronor
Sony BDP-S5200 (Betyg: 9/10)
Att det ens går att köpa en såhär pass bra spelare för 900 kronor (!) är sådär lagom chockerande. Sony har verkligen gått från klarhet till klarhet under det senaste året och med den nya serien BD-spelare har de visat att de bygger världens bästa budgetburkar som presterar en otrolig bildkvalitet och genomgående kvalitativt ljud, även från lilla 5200. Om din hemmabio byggs enligt strikt budget är detta ett grymt bra val av bildkälla - helt enkelt.

Bästa Bluray-spelaren för dig
Sonys 6200 är en mycket kapabel spelare som går att hitta för 1300 kronor.
Detta är en annons:

Bäst i klassen 1300 - 1600 kronor
Sony BDP-S6200 (Betyg: 9/10)
Precis som lillebror 5200 är den här spelaren genomgående fantastisk. Visst är chassit en aning plastigt och visst går det att ha gott om åsikter kring den diamantformade ovansidan som gör det omöjligt att lägga så mycket som ett BD-fodral ovanpå själva maskinen - men bortsett från det är BDP-S6200 renodlad briljans för den lilla peng som den faktiskt kostar. Bilden är ännu skarpare än 5200 (med liten marginal, men ändå) och det finns ett par extrafunktioner här som är klart användbara.

Bästa Bluray-spelaren för dig
Panasonics flaggskepp är ytterst välbyggd, relativt tung och väldigt, väldigt bra.

Bäst i klassen 3000 - 5000 kronor
Panasonic DMP-BDT700 (Betyg: 9/10)
Otrolig bildkvalitet, dynamiskt och balanserad ljudbild med mängder av kropp samt en snudd på perfekt fjärrkontroll samt läckert designat chassi. Det finns i princip ingenting att klaga på när det gäller Panasonics flaggskepp som nu efter den senaste prissänkningen står sig som ett av de bästa prylkapen du kan göra, oavsett produktkategori. Vitbalansen är optimal, svärtan djup och kraftfull i bilden och uppskalningseffekten från 1080p till 4K imponerar hårt.

Bästa Bluray-spelaren för dig
Oppo står sig som marknadens bästa spelare enligt oss på Gamereactor.
Detta är en annons:

Bäst i klassen 6000 - 10 000 kronor
Oppo BDP-103 (Betyg: 9/10)
Att Oppo är marknadsledande med sina direkt rysligt välbyggda spelare råder det ingen som helst tvekan om. Lillebror 103 saknar den inbyggda DAC:en som 105:an innehåller men är i stort sett exakt lika fenomenalt bra för den som endast vill köra digitalt ljud tillsammans med bildsignalen via HDMI. Bildkvaliteten är gnistrande skarp, proppad av fina detaljer och med neutrala färger som ser strålande ut. Maskinen kommer även utrustad med flertalet suveräna funktioner samt en påkostad, högkvalitativ fjärrkontroll. Om du har 7000 kronor att lägga på en BD-spelare är det Oppos minsting du ska satsa på, utan tvekan.

Bästa Bluray-spelaren för dig
Flera gånger bätre bild/ljud än exempelvis Playstation 4 samt en otroligt bra (inbyggd) DAC. 105:an är ett mästerverk.

Bäst i klassen 15 000 - 20 000 kronor
Oppo BDP-105D (Betyg: 10/10)
Oppos största spelare, BDP-105D, står sig som världens bästa utan egentlig konkurrens. Den här monsterburken erbjuder inte bara perfekt bildkvalitet och löjligt bra ljud, den har en inbyggd DAC som överglänser hembioförsteg för upp mot 40 000 spänn samt en hörlursförstärkare som visat sig vara direkt larvigt bra. Att designen, byggkvaliteten, menyerna och fjärrkontrollen dessutom andas perfektion gör knappast saken sämre. Den är dyr, men den är också bäst.



Loading next content