Svenska
Gamereactor
artiklar

TV-serier blir till spel (2)

Vad händer när Max Payne-utvecklarna gör spel av TV-serien Twin Peaks? Redaktionen har fantiserat om framtida licenstitlar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi fortsätter vår spekulativa odyssé över hur våra mest älskade (och hatade) tv-serier skulle te sig i spelform. För er som missade del ett finns den att åtnjuta här.

TWIN PEAKS
Typ av spel: Peka-klicka-detektivspel
Utvecklare: Remedy Entertainment

TV-serier blir till spel (2)

Att Twin Peaks inte gjorts som spel för länge sedan är ett lika stort mysterium som serien i sig. I spelet får du anta rollen som den eccentriske FBI-agenten Dale Cooper som kallats till den lilla staden Twin Peaks i norra USA för att lösa det brutala mordet på Laura Palmer.
Du ser Cooper ur ett tredjepersonsperspektiv och styr honom genom 3D-miljöer som visas ur fasta kameravinklar, vilket tillsammans med Angelo Badalmentis ledmotiv samt röstskådespeleri av samtliga originalskådespelare från TV-serien, ger spelet en starkt filmisk känsla.

Detta är en annons:

Spelmomenten går ut på att i typiskt peka-klicka-manér genomsöka de olika miljöerna i jakt på ledtrådar, intervjua olika misstänkta och sakta pussla ihop fler och fler bitar av sanningen bakom mordet. Tänk L.A. Noire men med mer barrträd, mindre action, märkligare persongalleri och massvis av drömsekvenser. Utöver själva mordet utreder du även ett myller av sidouppdrag där det visar sig att alla karaktärer på något sätt är inblandade i precis allt. Förlorad hälsa återvinns självklart genom att dricka svart kaffe.

SONS OF ANARCHY
Typ av spel: GTA-klon
Utvecklare: Rockstar North

TV-serier blir till spel (2)

Kurt Sutters skitiga MC-drama har redan från säsong ett känts som en självklar kandidat för en mustig speladaption. Precis som i serien driver du omkring som skäggig MC-knutte i en mer än lovligt GTA-doftande spelvärld och inkasserar skulder, kränger droger och spöar rivaler. Trogen förlagan kommer alla beslut att resultera i ännu mer problem för dig och din klubb. Det går aldrig att riktigt lösa något, utan saker blir bara stegvis värre och värre.

Detta är en annons:

Handlingen kommer (givetvis) att vara svår att följa på grund av många, ofta helt irrelevanta sidouppdrag i form av mjölkleveranser till din familj och eskortuppdrag där du kör din krävande mamma mellan olika hus. Precis när du börjat tröttna på att köra runt din mamma får du göra en spännande avstickare till Irland. Tyvärr blir glädjen kortvarig då det visar sig att alla uppdrag i landet handlar om att skjutsa din mamma mellan olika hus. Tillbaka i USA inser du sedan att även huvudstoryn i sig numera handlar om att skjutsa din mamma mellan olika hus. Utvecklaren utlovar tydligare fokus i uppföljaren.

VÅRA BÄSTA ÅR
Typ av spel: Quick-time-events med stressiga dialogval
Utvecklare: Telltale Games

TV-serier blir till spel (2)

Evighetens såpopera nummer ett har malt på i tusentals avsnitt sedan den år 1965 anlände i teverutan. Som spel får man i Våra bästa år styra ett knippe olika karaktärer som alla, verkligen alla, hamnar i överdramatiska duster med varandra över minsta småsak. Spelet släpps episodvis, och varje ny episod innehåller en ny spelbar karaktär.

Målet är att gå bakom ryggen på sina nära och kära, för att tjäna så mycket "backstabber-poäng" som möjligt och med dessa kunna utföra ännu försmädligare planer. Ansiktsanimationer likt de i L.A. Noire används i ens försök att komma undan som den största bedragaren i olika konversationer (dessa avslutas med att den ene parten går iväg medan den andre står kvar med ett inzoomat ansikte och en talande, lömsk blick).

Varje episod slutar med att någon plötsligt mördas, helst den där familjemedlemmen som man har haft den största fejden med under episodens gång. I nästkommande del är det givetvis just den mördade familjemedlemmen som faktiskt är spelbar, eftersom det i en ologisk twist visar sig att denne inte alls blivit mördad - det var ju förstås den hemliga tvillingbrodern!

ORANGE IS THE NEW BLACK
Typ av spel:Sandlådeäventyr
Utvecklare: Activision

TV-serier blir till spel (2)

I Orange is the new Black: The Game spelar du som Piper Chatman. En vit, privilegierad medelklassunge som just blivit dömd till 18 månader i ett fängelse. I sant GTA-manér börjar nere på den absoluta botten i kvinnofängelsets hierarki, men du är ändå ganska säker på att du att genom ditt vinnande sätt snabbt kommer skaffa dig vänner. Det visar sig dock snabbt att ingen varken vill vara din vän eller ha din hjälp. Du går runt i fängelsets "öppna" sandlådevärld och försöker ta uppdrag efter uppdrag, men alla säger bara åt dig att dra. Du ger dig dock inte utan fortsätter spamma A-knappen för att "Säga något i välmening". Snart har du på detta vis skaffat dig en hel drös med fiender som är ute efter sig. Du kan fortfarande inte förstå varför de är arga. Du har ju bara varit trevlig! När saker ser som mörkast ut och du håller på att få ett psykbryt i duschen (illustreras självklart genom ett quick-time-event) dyker din exflickvän upp, varefter en sexscen a la Mass Effect följer.

Här klickar du för att komma till den första delen.



Loading next content