Svenska
Gamereactor
artiklar

Orsak till extas (1)

Efter tre artiklar om orosmoln på en i övrigt ljusblå spelhimmel drar vi igång artikelserien om saker som skapar extas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Orsak till extas (1)

Steambox och Half-Life 3?
Att Valve äntligen ska visa upp den färdigutvecklade versionen av kommande PC-konsolen Steambox under Game Developers Conference 2015 (3:e mars) vet vi redan. Något som vi längtat efter en längre tid. Det är dock alla envisa rykten om att studion tänkt smyga upp en demo för Half-Life 3 i samma veva som drivit oss till extas på slutet. Och visst, mycket känns rätt nu helt plötsligt. Tredje dagen i den tredje månaden på året, utvecklarnas första egna hårdvara som naturligtvis kräver en stekhet lanseringstitel samt det faktum att flera kodrader med HL3 som namn upptäckts i Dota 2. Allt detta gör att vi vågar hoppas på att Half-Life 3 lever, igen.

Orsak till extas (1)

The Division visar var skåpet ska stå
Trots problem under utvecklingen har våra förväntningar på Massive Entertainments snorheta onlinefest The Division inte rubbats. Vi hoppas fortfarande på spelet som Destiny aldrig blev, spelet som ska kombinera en sömlös, öppen onlinevärld och tät, välkoreograferad action med filmiskt berättande och pervers grafik. The Division skapar extas här på redaktionen, den saken är säker.

Detta är en annons:
Orsak till extas (1)

Dolby Vision och High Dynamic Range
Förutom 4K och Oled stavas de två hetaste nyheterna för TV-världen Dolby Vision och HDR-bild. Tillverkare som Sony, Philips, Panasonic, Samsung och LG storsatsar på en ny bildstandard där en överexponerad variant av bilden samt en underexponerad sätts samman för att erbjuda en typ av svärta/ljusstyrka som överensstämmer bättre med hur våra ögon uppfattar dagsljus, lampor, solstrålar, skuggor och svärta än dagens skärmar. Av det Gamereactor hittills sett kan HDR i kommande TV-skärmar komma att bli en revolution för hela bildvärlden.

Orsak till extas (1)

Dolby Atmos för hemmabruk
Att det satsas stenhårt på Dolbys nya ljudsystem i nybyggda (och uppgraderade) biografer vet vi redan. Att det satsas ännu hårdare på Atmos för hemmabruk visste vi också men det är först under 2015 som det här kommer att explodera i popularitet, på riktigt. Pioneer, Sony, Marantz och Yamaha (bland annat) satsar riktigt hårt på 11.2-ljud för hemmabiografer och Onkyo, Tannoy, Canton, Heco, Kef och Klipsch (bland annat) dundrar ut högtalare som antingen bör monteras i taket eller placeras ovanför fronthögtalarna/bakkanalerna för att sedan skjuta upp ljud i taket som studsar ned mot tittaren. Vi ser fram emot den dagen då det första Dolby Atmos-spelet släpps och dagen då Sony och Microsoft uppgraderar Playstation 4 och Xbox One så att de klarar av att spela upp det nya ljudformatet.

Detta är en annons:
Orsak till extas (1)

Sony Xperia Z4 och Iphone 6S släpps
Dags för nya mobiltelefoner, såklart. Under det kommande året kommer vi bland annat att få klämma på Z4:an samt nästa Iphone som vi hoppas inte har den runda, trista formen från Iphone 6. Vi vill ha ljudkretsar som klarar HD Audio, 4K-skärmar, nya kameror samt betydligt bättre batteritid.

Orsak till extas (1)

Honda NSX släpps, Toyota FT1 börjar byggas
Hondas kommande hybridmonster släpps i höst och även fast den japanska biljätten ännu inte pratat om prestanda ryktas det om att bilrackaren kommer att kunna skjuta iväg från 0 till 100 km/h på 2,6 sekunder samt nå maxhastigheten 320 km/h snabbare än Nissan GT-R. I samma veva står det dessutom klart att Toyota ska börja bygga FT1:an som mest troligt kommer att döpas om till Supra. Vi ser även väldigt mycket fram emot nya Ford GT samt Mustang Shelby Cobra GT350 och Nissans hybridmatade GT-R R36 som med lite tur visas upp i oktober. Vi ser såklart fram emot att testköra dem alla i Forza Motorsport 6 och Gran Turismo 7 till hösten innan vi tjatar till oss riktiga provturer.

Orsak till extas (1)

Josef Fares startar egen spelstudio
Josef Fares har förutom att regissera två av Sveriges roligaste komedier, även visat sin talang för berättande inom spel (Brothers: A Tale of Two Sons). Förra året lät Fares meddela att han tar nästa steg i spelvärlden, i och med grundandet av den egna spelstudion Hazelight. I en trailer för den nystartade studion (som du finner på Gamereactor.se/grtv), framgår det att Hazelight jobbar på sin första titel. Tydligen ska det vara olikt allt annat som gjorts inom spel, vilket är en alltför vanlig klyscha som många spelut-vecklare drar men som få lever upp till. Skillnaden är att det inte klingar det minsta falskt när Josef Fares säger det.

Orsak till extas (1)

Racingåret 2015 ser stekhett ut
Att 2015 blir ett racingår råder det ingen tvekan om. Först ut är Project Cars som just nu känns fantastiskt lovande. Vi kommer även att få ta del av WRC 15, Dirt 4, Forza Motorsport 6 och förmodligen även Gran Turismo 7 under den kommande hösten. För att inte tala om Split Second 2, ett nytt Ridge Racer samt Need for Speed: No Limits. Smaskens!

Orsak till extas (1)

Våra favoritspel förvandlas till långfilmer
Det pratas om 2016 för Assassin's Creed: The Movie. Vi vet. Samtidigt påstår rykten att inspelningen ska dra igång i april vilket torde tala för en julpremiär. Michael Fassbender är klar för rollen som Ezio och nystartade Ubisoft Motion Pictures ska enligt källor satsa en ordentlig säck pengar på spelseriens vita duken-debut. I samma veva snackades det en hel del om filmadaptionen av Tom Clancy-följetongen Splinter Cell. Tydligen är det tänkt att Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow) ska regissera medan Tom Hardy redan skrivit på för rollen som Sam Fisher. Vi hoppas naturligtvis på en mörk, barnförbjuden blandning mellan Bourne och Jack Ryan med ordentliga doser övervåld och skäggstubb. Capcom-spelserien Dead Rising har också gått och blivit långfilm och trots att trailern skvallrar om en ganska tramsig B-film har Frank West fångats med perfekt mängd arrogans och sarkasm och zombiescenerna verkar fungera alldeles ypperligt. Vi ser under året även fram emot att få veta mer om filmen baserad på Halo samt kika på den kommande Hitman-filmen Agent 47.

Orsak till extas (1)

Free 2 Play äntligen på väg bort
Vi kan inte påstå att det känns särskilt tragiskt att free to play-hysterin äntligen verkar vara på väg att dö ut. Vi tröttnade på upplägget långt innan bra spel som Dungeon Keeper och Real Racing 3 visade sig vara ospelbara på grund av utvecklarnas girighet, och ser fram emot ett 2015 där vi slipper stoppa in pengar varje gång vi vill uppgradera vår figur eller hoppa vidare till nästa bana. Tack vare de nya konsolernas framgångar tycks trenden gå mot påkostade storspel, och free to play lär vara en pinsam era vi om några år kommer minnas med ett generat leende.

(Nästa del publiceras på tisdag).



Loading next content