Svenska
Gamereactor
artiklar

Orsak till extas (2)

Vi fortsätter lista saker att se fram emot under 2015

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Orsak till extas (2)

Dags för Gears of War 4 och Mass Effect 4
Spelåret 2015 är redan fullspäckat med stekheta releaser, men trots det kan vi inte sluta tänka på alla potentiella storspel som fortfarande väntar på att bli utannonserade. Nystartade Black Tusk Studios kan eventuellt visa upp en lite mörkare sida av Gears of War under E3-mässan i juli, och ingen skulle väl bli särskilt förvånad om krigsguden Kratos gör Playstation 4-debut på samma konvent. Vi väntar oss även att Capcom visar upp Resident Evil 7 för första gången, och att spelet i fråga återgår till seriens läskiga rötter. Det börjar dessutom bli dags för Bioware att börja mata oss med lite mer konkreta detaljer kring Mass Effect 4, och nu är det väl ändå tid för ett nytt Metroid-spel? Ett äventyr med Samus Aran i huvudrullen är precis vad Nintendo 3DS saknat. Utöver detta vet vi sedan tidigare att Rockstar Games jobbar på ambitiöst Grand Theft Auto V-tillägg för att utöka spelets kampanj, men vi vet fortfarande ingenting om denna expansion. Fallout 4 känns knappast omöjligt, och räkna med att höra något nytt från Rare. Förhoppningsvis jobbar studion på spel riktade mot core-publiken igen, för vi hade verkligen inte tackat nej till ett nytt Battletoads eller ett nytt plattformsspel med Banjo och Kazooie i huvudrollerna. Tyvärr lägger vi inga slantar på varken Half-Life 3 eller The Last Guardian i år, men vad spelar det för roll? Vi har redan en hel drös med drömuppföljare att se fram emot, och det är bara en tidsfråga innan några av dem blir utannonserade på riktigt. Spänn fast er, för nu kör vi.

Orsak till extas (2)

Avengers: Age of Ultron går upp på bio
För de allra flesta brukar den 24 december räknas som julafton, men vi på redaktionen har bestämt oss för att julen kommer tidigt i år. Närmare bestämt den 22 april. Det är då Marvels mustiga superhjältekollektiv Avengers dyker upp på svenska biograferna i den hett efterlängtade uppföljaren. Kunggubben Joss Whedon står än en gång för regin och av det som hittills visats av filmen tyder det mesta på att hjältarna kommer att få det hett om öronen när Ultron bestämmer sig för att mänskligheten inte längre behövs. Vi räknar såklart med samma typ av storslagna underhållning och suveräna mix mellan humor/action som Marvel skämt bort oss med under de senaste åren. Vi kan knappt hålla kroppsvätskorna i styr av blotta tanken på att inom några månader få njuta av superhjältepryglande deluxe när Iron Man någon gång under filmen tvingas kasta handskarna mot Hulken. Synd bara att det ska kännas så långt till april.

Detta är en annons:
Orsak till extas (2)

Snake krigar vidare
Efter retsamma PR-kampanjer, mängder av teaservideos, idel uppskjutet releasedatum och världens dyraste demoversion (Ground Zeroes) är det snart äntligen dags att lägga vantarna på Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. På redaktionen räcker det med att någon säger "orm" för att en annan ska skrika "Snake!?", varpå alla kastar sig mot brevinkastet för att se om spelet dykt upp. Vi hoppas att vi får ett spikat releasedatum snart så att vi kan slappna av lite. Samtidigt är det svårt att bibehålla det där omsusade, norrländska lugnet när spelet ser såpass lovande ut. Förutom ny, smäcker grafikmotor och löftet om färre 90-minuters filmsekvenser verkar The Phantom Pain bli ett rejält kliv framåt för serien även spelmekaniskt. Istället för sedvanliga instängda miljöer är spelvärlden mer öppen och expansiv än någonsin tidigare, vilket tillåter för mängder av nya kreativa sätt för spelaren att infiltrera fiendebaser och vilseleda vakter. Addera Hideo Kojimas svårslagna sinne för detaljer, hans förkärlek för galna bosstrider, absurda humor och oförädlade kärlek till spel som berättarmedium och du förstår varför det just nu talas om att införa spöstraff för den som säger "orm" i onödan på redaktionen. Risk finns förstås att spelets berättelse flippar fullständigt (efter Raiden-twisten i tvåan kan man aldrig vara säker) men så länge spelet håller ihop rent spelmekaniskt vågar vi påstå att oförutsägbarheten i serien också är en del av dess styrka. Galet, urspårat eller genialiskt, när vi talar Metal Gear är gränserna ofta hårfina. Oavsett hur det slår ut är vi ruskigt sugna på att återse Snake, Ocelot och de andra gubbrävarna som utgör Hideo Kojimas underbara spionuniversum.

Orsak till extas (2)

Charlie dyker upp i Street Fighter V
Varje gång Capcom frågar fansen vilken figur de helst vill ha i ett nytt Street Fighter, så har Charlie Nash varit en av favoriterna. Många förvånades över att han aldrig dök upp i Street Fighter IV, men nu vet vi varför. Capcom har nämligen via en teasertrailer visat att Charlie kommer vara med i Street Fighter V istället. Charlie nämndes redan i storyn till Street Fighter II, men det var inte förrän i Street Fighter Alpha-serien under mitten av 90-talet vi fick spela som honom, vilket gav mersmak. Eftersom han är Guiles bäste vän, har han också en liknande kampstil. Om Charlies medverkan därmed betyder att Guile får sparken återstår att se, likaså hur Capcom löser det storymässigt då Charlie faktiskt är död.

Detta är en annons:
Orsak till extas (2)

Starfox kommer äntligen till Wii U
Kommer du ihåg Lylat Wars? Det släpptes för snart 20 år sedan och det är faktiskt det senaste spelet i serien utvecklat av Nintendo själva. Men i år är det dags igen. Glöm Namcos mediokra Star Fox: Assault och Q-Games bärbara Star Fox: Command, för pressad av den svaga Wii U-försäljningen har Nintendo presterat som aldrig förr med högkvalitativa titlar och står nu redo att återigen släppa loss Fox McCloud och hans tappra vänner för att medelst Arwings tukta rymdrebeller. Vi ser fram emot hektisk action av den gamla skolan, underbar spelkontroll, ljuv musik och mumsiga bossfighter. Under sommarens E3-mässa ska det för första gången vara spelbart, och vi kommer stå först i kön.

Orsak till extas (2)

Legend of Zelda blir open world-äventyr
Att försöka förklara för icke initierade hur mycket vi längtar efter det första riktiga Zelda-äventyret till Wii U, är i det närmaste omöjligt. Flera av oss har nämligen rätt grova bekymmer att sova om nätterna då tanken på en Link i en öppen, prunkande rollspelsvärld fylld av möjligheter, gör oss alldeles kollriga. Det vi hittills har fått se lovar extremt gott och gör en Wii U till ett absolut måste under 2015.

Orsak till extas (2)

Guitar Hero och Rock Band återvänder
Vi överdriver nog inte om vi påstår att vi tillbringade närmare 1000 timmar tillsammans med Guitar Hero: World Tour och Rock Band 2 när det begav sig. Musikgenren blomstrade, Activision och EA tävlade om vilken som kunde sälja flest plastinstrument och det sprutade ut musik som vi laddade hem till båda spelen, i rasande takt. Här på Gamereactor-redaktionen lyckades Jonas Mäki, efter år av träning, till slut spela igenom vissa av låtarna i World Tour på "easy" medan framförallt Oliver började ta sånglektioner för att kunna knäcka Petter som redaktionens mest tonsäkra skönsångare. Alla rykten om att framförallt Guitar Hero är på väg tillbaka - gör oss glada. Det pratas om ett spel där publiken, scenen och grafiken i själva presentationen modellerats för att efterlikna en riktig festivalspelning samt att musikerna på scenen digitaliserats. Det verkar alltså som att musikgenren fortsätter att förflytta sig längre mot absolut realism och från det karikatyrdoftande, lite serietidningsaktiga utseendet som präglade de tidigare spelen. E3 2015 öppnar portarna i slutet av maj och vi hoppas och tror att Guitar Hero kommer att visas upp där, för första gången.

Orsak till extas (2)

The Witcher 3 släpps, äntligen
Vi har ju redan tidigare slagit fast att The Witcher 3 är årets hetaste spel. Vi har väntat, väntat, väntat lite till och sedan väntat ytterligare en smula i takt med att lanseringen skjutits framåt. Men vem bryr sig egentligen, bara spelet blir så bra som potentialen antyder. Vår längtan efter polska praktpryglarna CD Projects expansiva übertrea har varit lång och faktiskt ganska mödosam men nu äntligen (20:e maj) är det dags för oss alla att rida land och rike runt som Geralt 3.0 och smiska ruskprickar.

Orsak till extas (2)

4K-Bluray i slutet av året
Medan spelkonsolerna stadigt kämpar och försöker banka sig genom den magiska gräns som är Full HD, blickar filmmediet mot ännu mer vidsträckta vyer. Fyra gånger så vidsträckta, för att vara lite mer specifik. Liksom teknikens namn antyder bjuder filmer i 4K på hela fyra gånger så hög upplösning jämfört med de 1080p vi filmälskare vant oss vid. Vad som möjliggör detta är en ny typ av Bluray-spelare som utöver den höga upplösningen dessutom bjuder på uppspelning i 60 bilder per sekund, bättre färgåtergivning och djupare svärta gentemot föregående tekniker. HDR kommer också att vara en av de stora, smaskiga nyheterna under året då tillverkare som Panasonic, LG, Philips, Sony och Samsung alla satsar på mer naturlig färgåtergivning och betydligt bättre svärta/ljusstyrka som ska efterlikna hur våra ögon uppfattar ljus/mörker. De första 4K-spelarna kommer att dyka upp lagom till julhandeln i år med stöd för marknadens redan existerande skivor.

Orsak till extas (2)

Slutet för Don Draper
Om du någonsin läst våra redaktionsbloggar (eller bara älskar förbannat bra TV-serier) lär det inte komma som någon nyhet att vi verkligen älskar Mad Men. Men nu är det dags. Under året som kommer ska AMC och serieskaparen/snillet Matthew Weiner avrunda sagan om reklam-guden Don Draper i dramaserien. Vi på Gamereactor kommer att sakna den gamla skåpsuparen något alldeles tröstlöst mycket, men längtar naturligtvis efter den förhoppningsvis briljanta avslutningen.

Den första delen av Orsaker till extas hittar du på denna länk.



Loading next content