Svenska
Gamereactor
artiklar

Orsak till extas (3)

Vi avrundar våra orsaker till extas med en tredje omgång stekheta saker vi har att se fram emot under det kommande året...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Orsak till extas (3)

Mad Max återvänder
För 12 år sedan påbörjades inspelningen av en fjärde Mad Max-film. Det såg äntligen ut som att vi i slutet av 2004 skulle få återse en av filmhistoriens hårdaste antihjältar. Man inspelningarna avbröts och filmen lades på is. Efter två år stod det klart att Mad Max 4 lagts ned och att filmföljetongens skapare, George Miller, gett upp. Tiden gick. Vi hade gett upp hoppet och Mel Gibson hade vi flera tillfällen meddelat att han inte var intresserad av att återvända till rollen som Max. Men så började det dyka upp rykten om en "reboot" av hela Mad Max-universumet. Om en yngre hjälte spelad av Tom Hardy (Dark Knight Rises, Inception) och ett helt nytt manus inspirerat av mangaklassikern Akira, skrivet av George Miller. När den första trailern laddades upp på Youtube för ett drygt halvår sedan stod det klart att Fury Road per omgående klättrade upp på toppen över våra mest efterlängtade, kommande filmer. Trailern lovar rysligt gott. Hardy ser perfekt ut i rollen som tilltufsad överlevare i en värld som sedan länge brunnit ned och nu befolkas av ondskefulla, ruskiga skurkar. Charlize Theron lirar renrakad överlevare som mist sin högerarm. Hardy verkar vara fåordigt benhård och allt är lortigt, obehagligt och täckt av ljusbrun ökensand. Det ska mycket till för att Fury Road inte ska bli sådär svulstigt våldsam och underhållande som tidigare Mad Max-filmer varit. Karaktären förtjänar att leva vidare och George Miller har alltid förtjänat mer tid i rampljuset. Road Warrior står sig nämligen som en av tidernas coolaste filmer.

Orsak till extas (3)

True Detective kommer tillbaka
True Detective-skaparen Nic Pizzolatto är inte rädd för förändring. Säsong två av fjolårets bästa TV-serie kommer kretsa kring helt nya händelser med helt nya karaktärer. McConaughey och Harrelson har bytts mot Colin Farrell och Vince Vaughn. Vi längtar så det svider i såväl kraniet som hälsenorna, det här kan nämligen bli precis hur bra som helst.

Detta är en annons:
Orsak till extas (3)

Fortsatt satsning på HD-musik
Sony, som i mångt och mycket gått i bräschen för den pågående HD-musikrevolutionen satsar vidare på portabla spelare, DAC:ar, mobiltelefoner och lurar som har fullt stöd för musik i 24-bitar, medan Apple och Beats lurar på vad mången analytiker menar på är Itunes HD, en streamingtjänst likt Wimp där vi kommer att kunna streama musik med 56 gånger mer information i än till exempel Spotify. Ja tack!

Orsak till extas (3)

Halo 5: Guardians släpps
343 Industries fick mycket kritik för Halo 4 och Gamereactor delade ut det hittills lägsta betyget till en numrerad del i serien. Trots det ser vi fram emot Halo 5. Den beta som avslutades förra månaden gav oss rejäl mersmak och visade att 343 Industries lyssnat till kritiken och förstått precis vad som behövde fixas. Tempot är högre, bilduppdateringen silkeslen, detaljrikedomen bättre och vapnen roligare att använda. Detta kan komma att bli Master Chiefs efterlängtade återkomst som actiongenrens meste hjälte.

Detta är en annons:
Orsak till extas (3)

Star Wars: Battlefront signerat svenska Dice
Efter att ha bollats mellan otaliga utvecklare i tio års tid, var det till slut svenska Dice som fick förtroendet att förnya Battlefront. En smula ironiskt eftersom Battlefront från början var en Battlefield-klon med Star Wars-tema. Men vi är inte de som klagar utan ser fram emot bombastiska fältslag med minst 64 personer på enorma banor fyllda med Star Wars-vapen och fordon vi älskat sedan barnsben.

Orsak till extas (3)

Mortal Kombat X släpps
Det märktes redan i det senaste Mortal Kombat att Warners löjligt välfyllda plånbok gett Netherrealm Studios möjlighet att göra underverk för denna anrika fightingklassiker. Ändå tror vi att det är först i och med Mortal Kombat X vi kommer att få se seriens fulla potential. Allt vi fått se, allt vi fått höra och allt vi fått provspela har lovat gott och tyder på ett ovanligt djupt och genomtänkt slagsmålsspel där utvecklarna ändå lyckats bevara den svarta humorn och det intuitiva spelsystemet.

Orsak till extas (3)

Ett nytt Mirror's Edge släpps till hösten
En helt öppen spelvärld fri att utforska, mer fokus på handgemäng, samarbets-läge, multiplayer och mindre frustrerande inslag utlovas i uppföljaren till Dices omtalade actionspel från 2008. Utöver det vet vi fortfarande lite om Mirror's Edge 2. Men det räcker såklart för att vi nästan ska längta ihjäl oss.

Orsak till extas (3)

LG satsar stenhårt på 4K Oled
Under våren blir LG först ut med att lansera lövtunna skärmar med oöverträffad färgåtergivning. Att ett så stort företag satsar helhjärtat på Oled, i kombination med att varje pixel utrustas med fyra istället för de tre ljuspunkter som återfinns i traditionella skärmar, är såklart något som gläder oss enormt.

Orsak till extas (3)

Mängder av stekheta indietitlar
I Firewatch spelar vi som Henry, en man vars uppgift är att hålla Wyomings vildmarker säkra från bränder. Självklart blir det inte särskilt fridfullt och ett stort äventyr tar sin början när du lämnar utkikstornets trygghet. Urläcker design, vidsträckta vyer och svettigt utforskande vankas och vi vill följa med. Vi ser även larvigt mycket fram emot helsvenska Hotline Miami som får en uppföljare i år. Det första spelet ombad oss att massakrera delar av Florida, men här har det skruvats upp ytterligare. Låt inte den glättiga retroytan lura dig, då detta redan nu har kallats för "världens mest våldsamma spel". Vi tippar på att vi kommer ha våldsamt roligt när spelet släpps under våren. Våldsamt roligt, men inte särskilt våldsamt, verkar även Cuphead som helt liknar en tecknad film från mitten av förra seklet. Det släpps till PC och Xbox One och känns sådär alldeles makalöst lovande. Sedan har vi Limbo-utvecklarna Playdead som ställer in sig på ny succé med sitt kommande Inside; ett lika delar mystiskt som bedårande mörkt spel där vi återigen ser en liten pojke ställas mot svåra plattformsutmaningar. Vi kommer att svepa in oss i filtar och sträck-spela under de mörka kvällarna, var så säkra. Dessutom får vi inte glömma extremlovande Ori and the Blind Forest som släpps redan i mitten av nästa månad som kombinerar fräscht indie-tänk med design som hämtad från Ghibli-världen. Indiespelåret kommer givetvis att innebära ändå mycket mer än detta och som vi längtar! Förväntningarna är höga och du läser om dem alla här i Gamereactor.

Orsak till extas (3)

Carls Jr slår upp portarna i Sverige
Vi hade såklart hellre sett att Five Guys Burgers & Fries eller Burger Fi öppnade i Sverige, men Carls Jr är knappast kattskit det heller. De smaskiga, oförskämt flottiga och såsproppade monsterburgarna Big Carl och Cheese Star kommer att börja säljas i Stockholm med start i sommar och en hungrig Gamereactor-redaktion planerar att hänga på låset.

Orsak till extas (3)

Resident Evil 7 visar upp sig
Resident Evil 6 införde många nya grepp för serien, även i jämförelse med sin direkta föregångare, dock inte alltid på ett positivt sätt. I det ofrånkomliga nästa kapitlet vill vi se ett mer genomarbetat äventyr där Capcom sneglar tillbaka mot rötterna. Kommer skräckelementen att återinföras denna gång? Vi hoppas.

Orsak till extas (3)

Nintendo visar upp en slimmad Wii U
Det går framåt för Nintendos senaste. Försäljningen sköt (med rätta) i höjden när dundertitlar som Mario Kart 8 och Super Smash Bros for Wii U släpptes förra året. 2015 ser ut att tuffa på i samma anda för det anrika spelföretaget, men än har Wii U en lång väg att gå för att bli den vinstaffär för Nintendo som de siktar på. Inget skriker "ökad försäljning" som en trimmad, prissänkt och snyggare version av en spelkonsol, vilket skulle vara lägligt såhär vid treårsjubileumet av Wii U. Ökat internminne och en omdesignad gamepad med bättre batteritid skulle säkerligen locka många som ännu inte slagit till. Lägg till det en bundle med det kommande Zelda för en vettig peng, och succén för Wii U Slim är ett faktum.

Den första delen av Orsaker till extas hittar du på denna länk.

Den andra delen av Orsaker till extas hittar du på denna länk.



Loading next content