Svenska
Gamereactor
artiklar
Test Drive Unlimited 2

En tur med Test Drive Unlimited 2

Ett enormt Ibiza, en drös läckra bilar och klubbar där motoroljan flödar lika fritt som jacuzzivattnet... Test Drive Unlimited 2 ska bli den ultimata mixen av racing och socialt spelande. Vi åkte till Barcelona för att testa väglaget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är semesterbokartider. Mallis eller Malmö? Stavanger eller stanna hemma? Något nytt eller beprövat? Eden Games har redan gjort sitt val och sålunda även bestämt var vi ska tillbringa våra stunder om några månader. Det blir Ibiza och Hawaii, bakom ratten på exklusiva vrålåk, kryssandes mellan klubbar och stränder. Det låter inte så pjåkigt och efter en närmare titt på Test Drive Unlimited 2 i Barcelona har längtan efter nästa testrunda ökat ännu mer...

I Barcelona visar Eden Games upp Test Drive Unlimited 2 för en blandad skara journalister och det är Nour Polloni, senior producer på Eden Games som håller i visningen, assisterad av två kollegor. Dessa sitter snett bakom med Xbox 360-kontrollen i näven, rattandes de bilar vi ser på rummets största skärm. De buskör ofta och Nour fnissar då och då till av de oavsiktliga (?) krockar som sker. En snabb genomgång av fem centrala verb sammanfattar det vi ska få lära oss - connect, customize, race, socialize och explore. Test Drive Unlimited 2 är både en förfinad version av ettan och ett spel med sköna nyheter.

Test Drive Unlimited 2

Den första och mest uppenbara nyheten är att vi börjar vår resa från nolla till bilkung på Ibiza, semesterön vi kanske mest associerar med skräniga tonåringar och vilda fester. För den som vill se ön i nytt ljus är Test Drive Unlimited 2 perfekt: här är det natur och vägar som regerar och vill du höra skrän får du stå för det själv. Precis som i Test Drive Unlimited har man utgått från verkliga satellitbilder under utveckligen av ön och under min intervju frågar jag Nour om hur resten av landskapandet gått till.

Detta är en annons:

- Vi ville ha något som både liknade och skiljde sig från Hawaii i det första spelet och Medelhavets varma, torra klimat kändes som en god idé. Ibiza har det mesta: öken, skogar, fält och städer med historiska byggnader. Till detta har vi lagt 380 kvadratkilometer med 930 kilometer väg.

- Men du kommer dessutom att få chansen att återbesöka Hawaii i Test Drive Unlimited 2 och för de som älskade öriket i första spelet så kommer det nya Hawaii att bli läckert. Utmaningarna är placerade på andra ställen, vi har piffat till grafiken och integrerat dygnscykeln i spelet, och lagt till 600 kilometer asfalt och offroad-vägar, berättar Nour Polloni.

Test Drive Unlimited 2

Det blir inte bara racing och vägar i Test Drive Unlimited 2, utan precis som i det första spelet har mycket krut lagts på den sociala aspekten, att leta upp race online, att skapa egna och utmana vänner. Eden Games beskriver det som det ultimata sociala bilspelet och visar upp jacuzzibad, slappande på en yacht och till och med socialt bilshoppande som exempel på detta. Allt ska vara trovärdigt och en social aktivitet; köper du en bil ska du inte bara välja ur en meny utan faktiskt besöka en bilhandlare, prova hur sätet känns och gärna ha med dig ett smakråd i passagerarsätet. Även klubbarna, som i föregångaren lät oss byta bilar och kappköra mer organiserat, återkommer.

Detta är en annons:

- Tanken med klubbarna är att spelare kan möta varandra på olika mötesplatser och tävla mot varandra, men det finns också en samarbetsfaktor där spelare kan ta sig an ett gemensamt mål. Det fungerar precis som en klan eller ett guild i ett onlinerollspel och du kan både skapa eller gå med i dessa, berättar Nour Polloni.

När du väl är med i en klubb kan du och klubbkamraterna utmana varandra bara för skojs skull eller tävla mot andra klubbar. I takt med att din klubb tävlar så tjänar du in pengar och erfarenhetspoäng. Klubben blir flashigare, större och utrustad med ett garage där det kommer att dyka upp exklusiva bilar.

Vi börjar med svagare kärror i Test Drive Unlimited 2:s första timmar för att sedan arbeta oss upp i Ibizas bil-elit. På landsvägarna kan man även hitta vrak från gamla bilar som kan rustas upp. Att börja smått är förstås ett beprövat och logiskt koncept, men för otåliga spelare som jag själv är en fråga befogad: hur mycket måste jag spela för att låsa upp de grymmaste bilarna? Nour förklarar upplägget för mig:

- Vi vill att du ska ha en lyxig livsstil i Test Drive Unlimited 2, men det handlar också om resan dit. Du kommer inte att ha tillgång till de fräckaste bilarna omedelbart, men heller inte för sent i spelet. Förhoppningsvis kommer det ta några få timmar innan du kan låsa upp riktigt coola bilar och kanske tio timmar för de allra mest exklusiva Ferrari-bilarna.

Test Drive Unlimited 2

Bilarna kan även pimpas till efter eget önskemål och under presentationen visar Nour upp detta i spelets garage, efter att ha ryckt till sig kontrollen av sina medarbetare. En Ferrari F430 Scuderia får en rolig men ganska smaklös behandling när Nour gör den chockrosa och sedan täcker den av diverse tribal-dekorationer som fungerar som påminner om gnuggis-tatueringar. Vid däcken sitter tecknade hajar som ser ut att nafsa på gummit. Resultatet må vara en hädelse för bilälskare, men visar på ett bra sätt upp hur många alternativ som finns för personliga bilar. Att glassa runt med sin egendesignade bilexteriör online lär bli trivsamt.

När bilarna väl är på banan får de en tuff behandling av såväl regn, lera och krockar och dessa effekter och skademodellering gör kärrorna slitna. Med kupén uppfälld blir sätet bredvid vått men regn kan också göra din bil ren. Dessutom har man jobbat mer på att göra varje bil unik.

- Hur vi omarbetat bilarnas egenskaper känns väldigt spännande. Det handlar både om utseende och prestanda. Vi har förstås designat bilarna väldigt detaljerat, för att få dem så vackra som möjligt. Varje bil har dessutom sin egen personlighet, sina egna köregenskaper och det tycker jag är absolut roligast med hela Test Drive Unlimited 2. Själv har jag en fäbless för Ford Mustang, en riktig muskelkärra som är kul att köra och göra galna sladdar med, berättar Nour Polloni med en körsugen glimt i ögat.

Test Drive Unlimited 2

I bästa fall blir Test Drive Unlimited 2 det öppna racing-superspel vi hoppats på, befritat från de missar som gjorde föregångaren till ett bra, men inte fantastiskt spel. I eventet i Barcelona berättar man även att Test Drive Unlimited 2 kommer att ha ett omfattande DLC-stöd, och att det nedladdningsbara materialet kommer att baseras på feedback från fansen. Gott.

Att se sin avatar köa på flygplatser och hänga i klubbar eller hos bilhandlare är kanske inte fartdårens kopp te, men de sociala aspekterna är onekligen stilrena och hos "Facebook-generationen" som Eden Games talar om lär de slå an en sträng. För oss som bara gillar racing ser de nästan oändliga vägarna, onlineutmaningarna och det stora stallet bilar inte dumt ut heller. Förutom den rosa Ferrarin kanske.

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2

Relaterade texter

Test Drive Unlimited 2Score

Test Drive Unlimited 2

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Eden Games och Atari blandar racing i en öppen spelvärld med The Sims. Chrille har spelat Test Drive Unlimited 2!

Vinn Test Drive Unlimited 2

Vinn Test Drive Unlimited 2

NYHET. Skrivet av Redaktionen

Ta chansen, tävla med Gamereactor och Atari - vinn ett exemplar av Ataris hett efterlängtade uppföljare till onlineracingspelet Test Drive Unlimited...



Loading next content