Svenska
Gamereactor
artiklar
The Witcher 2: Assassins of Kings

Vi spelar The Witcher 2

Ett vuxet rollspel med en god portion våld, men samtidigt fina miljöer och ett djupt dialogsystem - The Witcher 2: Assassins of Kings ser ut att erbjuda något för alla. Vi tog en närmare titt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det första The Witcher hade ...det. Det där lilla extra, svårdefinierade som håller fast en i spelvärlden och vägrar släppa taget. Nu pular CD Projekts polacker med uppföljaren och efter att ha bjussats på en förtitt är vi heltända. Vänta dig ljuvligt krispig fantasygrafik, medryckande strider, fränt dialogsystem och en bläckfiskboss som inte ens ryms på skärmen...

The Witcher 2: Assassins of Kings

Svärd- och magikunnige Geralt återvänder och hans främsta fiender denna gång är en alvspion vid namn Iorveth och en mystisk, mordisk figur kallad Kingslayer. I sitt sällskap har Geralt rödhåriga besvärjerskebruden Triss Merrigoild från det första spelet samt råbarkade millitären Vernon Roche.

I den sekvens Gamereactor fått titta på undersöker trion skogarna kring staden Flotsam. Under skogspromenaden gnabbas det i sköna dialoger, men småpratet avbryts plötsligt då nämnda stygg-alv Iorveths spetsiga öron dyker upp bakom en dunge. En strålande stridsscen där Triss använder sina magikrafter till näsblodsnivå tar sin början och helheten ser briljant ut.

Detta är en annons:

Första intrycket, som så ofta det visuella, är alltså mycket gott. Omgivningarna i The Witcher 2: Assassins of Kings är knivskarpa och den lummiga skogen är riktigt mysig att bara stå still och titta på. Ansiktsanimationerna är av världsklass och ett nytt system för att generera dygnscykler, ljus och skuggor hjälper till att skapa såväl läckra som realistiska världar. Själv fastnar jag för småsaker som då Geralt spränger en trätunna till flisor, varpå byfolket samlas kring både oredan och mig i ett snyggt myller.

The Witcher 2: Assassins of Kings

När Geralt och hans gäng närmar sig staden Flotsams torg för en hängning som måste förhindras får jag ta del av The Witcher 2: Assassins of Kings nya dialogsystem. Vi kan nu välja inriktning på våra svar och handlingar lättare. Geralt kan dra svärd direkt och försöka hugga ner sina dinglande vänner, eller starta ett uppror bland pöbeln som beskådar avrättningen.

När en byhöjdare dyker upp kan vi tala honom till rätta eller välja en mer aggressiv approach. Visst, val av denna typ har vi upplevt i många rollspel tidigare, men i The Witcher 2: Assassins of Kings görs det med genomarbetat djup och finess.

Detta är en annons:
The Witcher 2: Assassins of Kings

Striderna följer samma blodiga, intensiva spår som i ettan och man har inte sparat på blodstänket denna gång. Avrättningsmanövrarna är ännu mer intrikata och svärdduellerna trivsamt pulshöjande. Man har förenklat striderna och nu krävs inte längre de tajmade knapptryckningarna från föregångaren. Vi kan alltså svinga svärd lite hur vi vill, men även knyta ihop manövrar som attacker och defensiva rullningar.

Biffiga bossar bjuder också upp till dödsdans, och en strid med en gigantisk, bläckfiskliknande "tentadrake" imponerade särskilt. Att lägga ut fällor på strategiska platser och mosa odjuret tentakel efter tentakel var ett nöje, och tillsammans med musiken och ett elegant kameraarbete blev bossfighten en riktigt pampig utmaning.

The Witcher 2: Assassins of Kings

Presentationen av The Witcher 2: Assassins of Kings som vi fick se var dvärgkort och med den planerade 2011-releasen finns mycket utvecklingstid kvar. Det hindrar oss inte från att redan nu börja sukta efter äventyret, vilket med stor säkerhet blir ett av de fränaste rollspelen nästa år. The Witcher 2 ser ut att bli enormt tufft, snyggt och blodrött - precis som vår favoritkaraktär Triss Merrigold alltså.

The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings

Relaterade texter

The Witcher 2: Assassins of KingsScore

The Witcher 2: Assassins of Kings

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

The Witcher 2: Assassins of Kings var en självklar kandidat till 2011 års bästa rollspel. Nu är Xbox 360-versionen äntligen här och Oskar har förstås spelat sig alldeles svettig...



Loading next content