Svenska
Gamereactor
artiklar

Bästa ljudlimpan för dig

Gamereactors minst sagt pryltokige chefredaktör har listat sina fem favoritlimpor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Butikshyllorna kryllar av ljudlimpor. Dagens pannkaksplatta TV-skärmar omöjliggör vettigt ljud vilket gjort att marknaden för en enkel, extern högtalare fullkomligen exploderat. Det finns gott om limpor som marknadsförs med skryt om äkta surroundljud och musikaliska förmågor bortom alla rimliga gränser. Vi på Gamereactor har hårdtestat ett tiotal och kommit från till vilka våra fem favoriter (i olika prisklasser) är.

Bästa ljudlimpan för dig
HTL5140 är ett strålande alternativ för dig som inte vill betala mer än 2000 kronor.

Philips HTL5140 (1990 kronor) Betyg: 8/10
Philips lilla, billigare, limpa är ett imponerande litet krutpaket som presterar väldigt väl med tanke på det låga priset på 1990 kronor, inklusive medföljande trådlös subwoofer. Även om HTL5140 knappast kan konkurrera med limporna nedan är den ett kap för den med begränsad budget. Ljudet är kontrollerat och ljudbilden öppen och inbjudande. Rekommenderas varmt.

Bästa ljudlimpan för dig
SBX-N700 utlovar, precis som många andra limpor, surroundljud men håller inte vad den lovar. Surround från en platt högtalare är mer eller mindre en marknadsföringslögn och inget som du bör haka upp dig på - istället är det bra stereoljud som erbjuds.
Detta är en annons:

Pioneer SBX-N700 (3895 kronor) Betyg: 8/10
Pioneer N700 är lätt, betydligt mindre än Sonos Playbar/Samsung H751 och klart billigare. Trots detta presterar den på en nivå som imponerar tack vare strålande basåtergivning från den medföljande, trådlösa Blutooth-subwoofern samt trevlig diskant. Detta är en fantastisk limpa för dig som spelar mycket då den tar förhållandevis lite plats, låter oförskämt bra och styrs av denna köpguides överlägset bästa fjärrkontroll.

Bästa ljudlimpan för dig
Samsungs största limpa är den överlägset snyggaste i testet med sitt lilla fönster som gör att man kika på när rörförstärkaren värms upp.

Samsung HW-H751 (4795 kronor) Betyg: 8/10
Samsungs snyggaste ljudlimpa är även deras bästa och den enda i denna köpguide som huserar en rörförstärkare. Designen är läcker, tack vare fiffig design som gör att själva högtalaren inte bygger särskilt mycket på höjden är den enkel att placera på ett optimalt sätt och funktionaliteten är strålande. Basen kliver ned djupt i omfånget och det finns gott om kontroll i mellanregistret. Fjärrkontrollen är dessutom av god kvalitet och det enda som inte riktigt imponerar är mängden bas som återges. Det borde gå att vrida ned subben ytterligare.

Bästa ljudlimpan för dig
Världens fulaste ljudlimpa är dessutom en av de allra bästa du kan köpa för pengar. Ljudkvaliteten är fantastisk.
Detta är en annons:

Sonos Playbar (6295 kronor) Betyg: 9/10
Sonos hyllade ljudlimpa är enorm. Tung, stor, ganska ful och dyr. Men den är värd varenda litet öre för detta är den enda högtalare av sitt slag som vi lyssnat på som verkligen inte behöver uppbackning av en extern baslåda. Playbar lirar otroligt balanserat med massor av dynamik och är lika bra på dialoger som på musik och explosioner i Crysis 3. Hänger du dessutom på Sonos kompatibla subwoofer har du ett ljudpaket som pallar med i stort sett allt.

Bästa ljudlimpan för dig
För dig som vill ha det bästa är Sonys snortunga koloss ett klockrent val.

Sony HT-ST7 (7990 kronor) Betyg: 9/10
Dyr, enorm, tung. ST7 är den hittills maffigaste limpan vi på Gamereactor testat och även fast det utlovade 7.1-surroundljudet inte riktigt håller vad som lovas från Sonys sida - är ljudkvaliteten i sig rasande bra. Massor av tung bas proppad med kontroll, ett kraftigt men aldrig överrumplande mellanregister och en diskant som aldrig någonsin blir vass eller påfrestande. ST7 utgår ur sortimentet snart, vilket vi tycker är synd, men förblir en av de bästa ljudlimporna vi lyssnat på.



Loading next content