Svenska
Gamereactor
artiklar

Jonas väljer ut E3-mässans 10 bästa trailers

E3 är slut sedan en knapp vecka tillbaka och redaktör Mäki har nu vaskat fram mässans tio bästa trailers...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För runt en vecka sedan rasade E3 som värst och nu har jag hunnit smälta allt som visades på världens viktigaste spelmässa. För oss som inte är på plats och får klämma på spelen som våra lyckliga utsända i GRTV-teamet, så är det såklart trailers som är höjdpunkterna, och därför har jag nu korat de tio bästa som visades under E3. Det säger alltså inte nödvändigtvis något om hur hett spelet är - bara hur bra trailern är. Nu kör vi!

HQ

10. Uncharted 4: A Thief's End
Playstation 4
Naughty Dog gjorde sig redo att visa upp mer gameplay från Uncharted 4: A Thief's End. Även om jag inte blåstes av stolen på samma sätt som när tidigare delar i serien visats, så är det med sedvanligt hantverk de visar den ena scenen galnare än den andra i vad som tycks bli en hisnande äventyrsbergodalbana. När den slutar infinner sig direkt ett okuvligt sug att få spela själv, precis som det ska vara.

HQ
Detta är en annons:

9. Just Cause 3
PC, Playstation 4, Xbox One
En kollektiv redaktion satt och gapade när Just Cause 3-trailern dundrade igång. Det var Mathias Holmberg som först fick mål i munnen och utbrast: "Michael Bay - The Movie". Och visst, det är exakt så det känns när denna dundersmocka till trailer dundrar igång och gör en alldeles svettig av de osannolika actionscenerna.

HQ

8. Final Fantasy VII: Remake
Playstation 4
Vi fick egentligen inte se något av värde, och det tog ett litet tag innan fansen vågade tro att vad de såg var just vad de hoppades på, men jodå. Snyggt uppbyggt och sakta men säkert stod det klart att Final Fantasy VII är tillbaka igen, det förmodligen mest mytomspunna spelet i serien - och Square Enix lyckades bevisa att de fortfarande är mästare på förrenderad grafik.

HQ
Detta är en annons:

7. Recore
Xbox One
Microsofts första och kanske största överraskning under E3 var Recore, vilket utvecklas av Keiji Inafune (skapare av bland annat Mega Man, Onimusha, Dead Rising och Lost Planet). Som väntat ser det otroligt mysigt ut och trailern som skapats för E3 kändes som något självaste Studio Ghibli kunde ha knåpat ihop om de gjorde 3D-grafik. Och det är en komplimang som heter duga. Hur spelet blir återstår att se, men ingen kan ta ifrån trailern att den var fantastisk.

HQ

6. Unravel
PC, Playstation 4, Xbox One
Det dräller inte direkt av spel som utspelas i Sverige, och det är ännu färre som gör det i Norrland. Detta ska Unravel ändra på, där vi får följa en liten garndocka på äventyr i en värld inspirerad av Västerbotten. Det är så otroligt charmigt, svenskt, väldesignat och ser till råga på allt riktigt roligt ut. En riktig feelgood-trailer som förmodligen är den jag sett flest gånger av alla på den här listan.

HQ

5. Rise of the Tomb Raider
Xbox One

Efter Tomb Raider-rebooten visste vi att Crystal Dynamics hade fulll koll på det här med gastkramande äventyrsspel, och med tanke på att Microsoft finansierat uppföljaren och bistått med expertis så väntade jag mig något alldeles extra. Trots det var jag inte förberedd på vad som komma skulle i E3-trailern av Rise of the Tomb Raider. Detta är snyggare, häftigare och mer lovande än jag kunnat föreställa mig och detta är ett skolexempel på hur en bra trailer ska se ut..

HQ

4. For Honor
PC, Playstation 4, Xbox One
"World Premiere" dök upp på skärmen och ingen visste riktigt vad som väntade. Ubisoft daskade igång en trailer med historiska krigare som samurajer, riddare och vikingar samt fullkomligt våldsbrutal action. Läcker och testosteronstinn design blev liksom pricken över i:et och For Honor gled direkt upp som ett extra intressant spel för min egen del, tack vare den mästerliga trailern.

HQ

3. Mirror's Edge Catalyst
PC, Playstation 4, Xbox One
Jag var aldrig överdrivet förtjust i det första Mirror's Edge och min personliga hype för denna uppföljare är också ganska ljummen. Men trailern... Rackarns anacka så bra det är när Dice drar igång det tunga artilleriet med spännande berättande, snygga actionscener och oerhört cool koreografi - och såklart spelvärldens kanske främsta design. En riktig fullträff till trailer.

HQ

2. Hitman
PC, Playstation 4, Xbox One
IO Interactive känns för mig som en något ojämn utvecklare, en del de gör är briljant, annat inte (hej Kane & Lynch). En sak jag inte kan ta ifrån dem är dock deras skicklighet när det kommer till att skapa bra design, trovärdiga karaktärer och spännande berättande. Allt detta komibineras i E3-mässans näst bästa trailer där vi får träffa en nygammal lönnmördare till snygga klipp och passande musik. December kan inte komma nog snart.

HQ

Horizon: Zero Dawn
Playstation 4
Redan från första sekund kände jag på mig att det här var något alldeles extra. Steg för steg målade Guerrilla upp en värld som tycktes vara skräddarsydd för mig med en oväntad huvudperson, märkliga fiender och ett till synes spännande stridssystem. Horizon: Zero Dawn-trailern är drygt sex minuter av accelererande hype där det liksom blir lite, lite bättre för varje sekund. Precis såhär borde varje spel introduceras, en sann stilstudie i hur det ska se ut.

Detta är såklart bara mina högst subjektiva åsikter. Berätta gärna vilka trailers du gillade bäst från E3-mässan i kommentarsfältet.



Loading next content