Svenska
Gamereactor
artiklar
Guild Wars 2

Guild Wars 2 - möt Guardian

En ny klass till Guild Wars 2 har visats upp, och vi får en exklusiv förtitt. Detta är Guardian!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag har Arena Net och NCsoft avtäckt en ny klass - eller "profession" som de kallar det - i deras kommande Guild Wars 2. Helt exklusivt har Gamereactor fått en förhandstitt på Guardian, som klassen heter, och vi kan nu ge dig en överblick över dennes förmågor.

Om du inte har följt utvecklingen av Guild Wars 2 så noga är det ett spel som går ifrån många av MMO-genrens traditioner. Många av de typiska uppdelningarna mellan klasser är borta, så att de alla kan utföra uppgifter som att åsamka skada, stödja de andra eller begränsa fiendens alternativ. Det finns ingen särskild healer-klass, i stället har alla klasser förmågan att läka sig själv. Samtidigt försöker utvecklarna att göra spelvärlden mycket mindre statisk, mer naturlig, så att du som spelare kan se de direkta konsekvenserna av dina handlingar (eller brist på dem). Och du får inte bara uppdrag av en man med gul ikon över huvudet, utan istället uppgifter som förekommer naturligt som en del av dina resor genom spelet.

Guild Wars 2

Karaktärsdragen hos Guardian är omedelbart igenkännbara för rutinerade rollspelare - en andlig krigare, som baserar sin makt och sina förmågor på sin tro. Guardian delar ut stryk med tunga vapen som spikklubbor, tvåhandshammare och svärd.

Detta är en annons:

Guardian är vad man med typisk MMO-jargong förmodligen skulle beskriva som en support-klass - men samtidigt inte. För som ni kanske vet finns det ingen dedikerad healer-klass i Guild Wars 2. I stället kan alla läka och återuppliva fallna kamrater. Guardian har dock andra färdigheter som kan gagna gänget.

"Alla våra professions täcker de vanliga arketyperna du förväntar dig i ett MMORPG", säger Jon Peters, speldesigner på Guild Wars 2. "Alla kan vara ett stöd, kontrollera motståndare och göra skada. Guardian är klassen för de spelare som gillar att hjälpa sina allierade. Oavsett vad du gör som en Guardian, kan det på något sätt hjälpa dina kamrater. Om en Warrior ska försvara dig ställer han sig bokstavligen i vägen och tar smällen, medan Guardian mer skapar saker, som hans vänner kan dra nytta av. Jag tror att spelare som gillar att spela healers i andra spel, kommer att gilla denna klass."

Guild Wars 2

Guardians bär tunga rustningar och mäktiga vapen, men är också ett slags kombinerad krigare och magianvändare. Han kan åkalla så kallade Spirit Weapons, som slåss vid hans sida och kan beordras att attackera fienden på avstånd. Hammer of Wisdom kan till exempel slängas i ansiktet på en fiende så att han slås omkull, varpå hammaren försvinner.

Detta är en annons:

Guardian kan stärka sina allierade genom att kasta så kallade Symbols på jorden - ett slags områdesbaserad effekt, som skadar fiender på en specifik plats. En annan förmåga kallas Ward - din Guardian markerar ett område på marken som fienden inte kan passera.

"Jag gillar att jämföra Ward med scenen i Sagan om Ringen när de springer över broarna och Balrog jagar dem, varpå Gandalf greppar käppen och ropar 'You shall not pass!' Det är i grunden så det fungerar", säger Jon Peters.

Guild Wars 2

För närvarande finns det två olika Ward-effekter i spelet. Den ena är en linje som motståndaren inte kan passera, medan den andra är en ring. Detta öppnar upp för mer taktiska möjligheter, förklarar Peters. Till exempel kan du använda kraften för att skydda en fallen spelare, medan en annan allierad återupplivar honom, men du kan även använda den aggressivt, genom att blockera en grupp fiender bakom en Ward-effekt, och sedan kasta en symbol och andra skadliga effekter på området.

Den Guardian- förmåga som vi är mest nyfikna av kallas Virtues. Dessa har snubben tre av; Justice, Courage och Resolve, och alla ger tre passiva egenskaper. Justice ger eldskador till var femte attack, medans Courage var trettionde sekund ger dig Aegis, vilket blockerar nästa slag mot dig. Slutligen regenererar Resolve konstant din Guardians hälsa.

Men vad som är speciellt med dessa Virtues är att spelaren kan välja att överge dessa färdigheter så att de i stället delas med resten av gruppen. På så sätt kan du ge alla dina allierade eldattacker, eller tillfälliga magiska sköldar, eller återställd hälsa. Efter en cooldown på 30 sekunder till två minuter återfår Guardian sina Virtues.

Guild Wars 2

"Det var en lång process att hitta på denna mekanik", säger Peters. "Vi försökte sju eller åtta olika saker innan vi kom hit. Det som sticker ut med Virtues är att det gjorde professionen mycket stark i sig själv, och även förmågan att offra sina krafter för att stärka sina allierade. Det går hand i hand med vårt mål att skapa en klass som hjälpsamma spelare vill spela. Ta till exempel förmågan att hela. Om fienden inte gör tillräcklig skada, kan han aldrig riktigt göra dig något, så det är en otroligt stark förmåga. Det var den känslan vi ville skapa. Och när vi hade kläckt denna idé, var det tydligt att vi hade hittat rätt koncept för den här killen. "

Jag vet inte vad ni säger, men jag tror nog att jag ska spela Guardian, när Guild Wars 2 kommer ut.

Guild Wars 2

Relaterade texter

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Redaktionens fanatiska onlinerollspelare Oskar Nyström har testat grundligt och vet nu precis vad Tyria har att bjuda på

0
Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Guild Wars 2 släpptes redan 2012, och även om detta onlinerollspel fått mycket innehåll sedan dess, har fansen undrat när eller till och med om Guild Wars 3 någonsin...



Loading next content