Svenska
Gamereactor
artiklar
Saints Row: The Third

Vi spelar Saints Row 3

Mer, större, starkare, snabbare, argare, färgstarkare, mer våldsamt och betydligt snyggare. Volitions färgsprakande gängkrig rasar vidare och Gamereactor Norge besökte studion för att provspela trean.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var först med Saints Row 2 som Volition hittade rätt. Det var respektlöst, smaklöst och handlade mer om att ställa till vansinne i Stilwater än om att faktiskt följa en story. Vi dränkte hela grannskap i avföring, streakade inför dyrt klädda tanter, kraschade flygplan i swimmingpooler, orsakade kärnkrafts-katastrofer med raketgevär, rädade piratskepp och iklädde oss festliga hattar.

Saints Row: The Third

Hur toppar man något sånt? Volition har dock redan på förhand lovat att Saints Row 3 kommer vara helt utan begränsningar, och att försöka stoppa det är som att försöka censurera en porrfilm, enligt deras egen utsago. Skvaller har redan nått spelvärlden, som att man kommer att kunna dänga folk med väl tilltagna dildos och använda livsfarliga vapen som Fis på Burk. Gamereactor flög över pölen till Chicago för att hälsa på Volition, testköra spelet, träffa utvecklarna och se hur lovande Saints Row: The Third egentligen verkar.

Saints Row: The Third
Detta är en annons:

Volition berättar att man innan Saints Row 2 var oroliga för hur långt de kunde ta sin Jackass-doftande humor och därför höll igen lite under utvecklingen. Men efter drygt tre miljoner sålda spel är Saints Row-serien här för att stanna, och därför siktar man denna gång på att löpa linan ut. Ett sätt att göra det mer underhållande är att låta dig som spelare starta från toppen.

Du ska inte behöva ta ett sargat 3rd Street Saints och arbeta dig upp från botten i Stilwater en tredje gång. Här är du istället kung och ditt gäng lika äkta och hårt som Snoop Dogg, 50 Cent och andra gangstas. Nu säljer ni merchandise med gängfärgerna, bobbleheads av ledarna och älskas av kidsen i USA tack vare dokusåpor om er. Därför har du tillgång till den bästa utrustningen, de värsta vapnen och de mest pimpade bilarna i samma stund som du startar äventyret. En pryl du har från start är en laserpekare. Pekar du denna mot ett föremål börjar missiler regna från himlen, så länge du klarar att hålla siktet stilla.

Saints Row: The Third

Livet leker, med andra ord. Allt är perfekt, tills en skådespelare som ska gestalta Johnny Gat på vita duken ska delta under ett bankrån för att lära sig leva som en äkta 3rd Street Saint. Skådespelaren flippar, får härdsmälta i hjärnan och ställer till med en så allvarlig scen att man tas till fånga av internationella brottsyndikatet The Syndicate, som flyger en till högkvarteret i Steelport. Syndikatet tycker att Saints bara är en sorglig spillra av sitt forna jag som spenderar mer tid på att sälja lila matlådor än på att verkligen agera som ett riktigt gäng. Det blir för mycket för vår huvudperson som bryter sig loss och klubbar ner Syndicate-snubbarna via en serie quick time events. Äventyret kan börja, och tillsammans med Johnny Gat och Shaundi hoppar man från planet och får tampas med fiender om de få fallskärmar som finns att tillgå.

Detta är en annons:

Väl nere landar man i Steelport, Syndicates hemort. En industristad, grundad på 1930-talet. Skitig, jävlig och som gjord för ett riktigt bra gängkrig. Runt om i Steelport finns kraftiga fiendebefästningar byggda av skrot, övergivna fabriker och rent stål. Varje befästning du tar över kan du sedan bygga om, exempelvis till en tjusig skyskrapa. Ja, eller bara jämna skiten med marken.

Saints Row: The Third

För att ta över tillhåll måste man antingen vara listig och helt enkelt köpa upp området bit för bit, skjuta sönder dess värde med en stridsvagn, eller ha en hederlig gängsammandrabbning med drösvis av puffror. Sedan gäller det bara att skjuta ner exakt varenda nedrig Syndicate-medlem tills stället är helt rensat.

The Syndicate utgörs av tre grupper förbrytare. Först har vi latinos iförda luchador-masker, vilka fungerar som syndikatets fotfolk och muskler. Vidare återfinns de mer professionella förbrytarna, de som lönnmördar, sköter vapensmugglingen och bordellverksamheten. Till sist finns en grupp kallad Deckers, hackare som raderar bevis och förfalskar pengar. Självfallet leds varje grupp av en maktgalen höjdare som måste bekämpas på samma sätt som gängledarna i föregångarna. Volition utlovar att alla uppdrag ska ha ett moment som skiljer pojkarna från männen.

Saints Row: The Third

Ett exempel på det är ovan nämnda flykt från ett flygplan, men det kommer alltså att serveras massor av andra episka scener på andra ställen än Steelports gator. Den kan vara allt från fordonsbaserade scenarion till att basejumpa från höga byggnader. Tanken är att erbjuda ett adrenalinstint äventyr utan moral och med sjuk humor, som du dessutom kommer att kunna spela igenom med en polare.

Saints Row: The Third är större, galnare och mer påkostat och ser faktiskt ut att bli minst lika roligt att spela som den ljuvliga föregångaren. Något som räcker för att åtminstone jag ska skriva upp det på min önskelista.

Saints Row: The ThirdSaints Row: The ThirdSaints Row: The ThirdSaints Row: The Third

Relaterade texter

2
Saints Row: The Third - Gangstas in SpaceScore

Saints Row: The Third - Gangstas in Space

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

När heta utomjordingar hotar vår planets framtid finns det endast ett kriminellt gatugäng som kan rädda oss: Third Street Saints. Mathias har spelat igenom den nya expansionen till Saints Row: The Third



Loading next content