Svenska
Gamereactor
artiklar
Star Wars: The Old Republic

Framtiden för The Old Republic

Vi ställde Biowares ledande designer, James Ohlen, mot väggen för att ta reda på mer om The Old Republics framtid och om vi någonsin kommer få se en Mac-kompatibel version av spelet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Grattis till en lyckad och framgångsrik release! Var det någonsin nervöst att ge sig in som novis på onlinerollspelsmarknaden eller var försäljningssiffrorna väntade i den här utsträckningen?

Vi är definitivt stolta över framgången. Samtidigt vet vi att vårat arbete precis börjat. Vi måste erbjuda nytt material och nya spelsystem med jämna mellanrum genom 2012 och vidare. Fansen väntar sig inget mindre. Var redo på att se en massiv expandering i The Old Republic och dess universum i januari, mars, och på regelbunden basis därefter.

Finns det något ni hade velat göra annorlunda nu när ni ser hur The Old Republic fungerar på den stora marknaden?

Jag tror inte att vi skulle göra några förändringar men det betyder inte att vi kan sätta oss och vila nu. Det finns buggar att fixa, prestanda att förbättra, nytt material att implementera och spelsystem att bättra på.

Detta är en annons:

Kommer patch 1.1 introducera några nya planeter/zoner eller är det något som ni reserverar för framtida expansioner?

Alla våra stora speluppdateringar, med start i januari och mars, kommer att introducera en ny värld. Den här världen kommer oftast att vara platsen för en ny Operation, Flashpoint eller Warzone.

Star Wars: The Old Republic

Jag måste säga att jag är överraskad över hur tidigt ni släpper er första stora patch. Spelet har bara varit online i några veckor och den stora skaran spelare fick just på sig jedi-klädnaderna för första gången. Är patchen enbart riktad till spelare som nått nivåtaket?

Detta är en annons:

Patch 1.1 är först och främst riktad mot spelare på level 50. Trots att det redan finns tonvis med saker att upptäcka måste vi förstås fortsätta lägga till material.

Nu när vi spelare fått våra ljussablar, laserpistoler, rymdskepp och svävare kan jag inte låta bli att undra vilken typ av vapen och föremål som kommer att släppas för att jag ska känna mig mäktigare och starkare, år efter år?

Vi kommer fortsätta släppa nya rustningar och föremål med jämna mellanrum. Spelare på level 50 kommer att se drösvis med nya föremål i och med uppdateringen i mars, men vi planerar att fortsätta släppa utrustning även till spelare på låg level. Det kan röra sig om allt från husdjur och svävare till nya typer av fortskaffningsmedel.

Genom tidsresande introducerade World of Warcraft sina spelare till ett helt nytt sätt att berätta en historia i onlinerollspel. Plötsligt kunde vi uppleva händelser som skett i exempelvis Warcraft 3 eller de olika böckerna. Planerar ni att implementera något liknande för att förankra anknytningen till filmerna?

Tidsresande känns inte typiskt för Star Wars. Samtidigt vet vi att vi vill fortsätta berätta nya historier under åren framöver, så man vet aldrig...

Star Wars: The Old Republic

Skulle ni säga att The Old Republic i stort sett är Star Wars: Knights of the Old Republic 3 eller har ni planer på att, tids nog, släppa en single player-titel för den som inte vill koppla upp sig online för att få reda på mer i historien om Revan och Malak?

I nuläget har vi inga planer på att släppa något single player-spel som Knights of the Old Republic 3. Man vet aldrig vad som kan hända i The Old Republic, dock. En nickning till KotOR-fansen i en framtida expansion vore coolt.

Planerar ni att göra The Old Republic Mac-kompatibelt?

Det finns ju alltid Boot Camp ;-). Vi kollar på en potentiell Mac-version. Mer information har vi inte i nuläget.

Hade George Lucas någon kommentar på The Old Republic? Spelar han kanske själv?

Nja, George är filmskapare ända in i själen och dessutom högsta chef på Lucasfilm. Vi jobbar dock väldigt nära med Lucasfilm som tycker mycket om att vi expanderar Star Wars-universumet.

Tack så mycket!

Relaterade texter



Loading next content