Svenska
Gamereactor
artiklar
Mass Effect: Andromeda

Femtio nyanser av Mass Effect: Andromeda

Oavsett vilken galax eller tid vi befinner oss i finns det alltid utrymme för kärlek och heta känslor, men det är svårt att hitta rätt i dejting-djunglen. Vi hjälper dig på traven

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Den nya galaxen ska erövras, planeter ska utforskas och ytterst elaka utomjordingar ska stoppas. Precis som efter en vanlig lång arbetsvecka behöver man hitta någonting som får en att slappna av, vissa kanske gillar att sticka eller samla på frimärken medan andra vill ha lite mänsklig (eller utomjordisk) närhet. I Mass Effect: Andromeda är romanserna många och i alla galaxens hörn bubblar det av heta känslor. Se det här som Andromeda-galaxens svar på Tinder, vi har svaren på vem du passar bäst ihop med och vem du bör svajpa till vänster.

För att göra den här guiden så lättläslig som möjligt kommer de olika romanserna att kategoriseras efter vilken typ av relation de erbjuder samt vem av tvillingarna. Vill du träffa någon för livet? Kanske bara ha en snabb fling? Eller bara flirta med alla? Oavsett vad du är ute efter finns svaren här. Notera att det kan finnas karaktärsspecifika spoilers, om du helst vill slippa sånt bör du försöka ragga på fri hand istället.

Mass Effect: Andromeda
Detta är en annons:

Suvi Anwar
Den fagra damen med den härliga skotska dialekten som är enkel att förälska sig i. Hon gillar att prata om allt från sin tro på högre makter till att slicka på rymdstenar. Det är endast den kvinnliga Ryder som kan snärja Suvi hela vägen men ett varningens finger - hon älskar att prata. Väldigt mycket. Flirta med henne när tillfälle ges och ganska snart är ni ett kärleksfullt par. Du hittar henne på Tempests brygga, till vänster om galaxkartan.
Manlig Ryder: Allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande

Mass Effect: Andromeda

Liam Kosta
När du vaknar upp efter 634 år av krysömn och slår upp ögonen hamnar de nästan direkt på den hunkiga Liam Costa. Du hittar honom senare på nedre delen av Tempest där han gärna hänger i sin skitiga soffa, helst utan tröja, och snackar om bilar som är på vift i galaxen. Även om Scott Ryder kan försöka förklara sina känslor för Liam så har han endast ögon för kvinnor. Är du ute efter en relation är det alltså Sara som gäller. Flirta när du har chansen och genom att utföra ett visst uppdrag kan du få se en scen där Liam och Jaal tycker det är en god idé att testa varandras kläder, vilket såklart leder till en rolig scen ombord på Tempest.
Manlig Ryder: Allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande

Mass Effect: Andromeda
Detta är en annons:

Jaal
Förmodligen den mest känsliga varelsen i Andromeda-galaxen heter Jaal och har tentakler i sitt fiskansikte. Jaal är en väldigt komplicerad individ som gärna pratar djupt och länge och är du bara ute efter en snabbis, ja då kanske Jaal inte är riktigt rätt väg att gå. Vill du däremot uppleva en känslomässig resa utan motstycke är denna varelse helt perfekt. Angaren Jaal är endast tillgänglig för Sara Ryder men det hindrar inte Scott från att kunna försöka.
Manlig Ryder: Allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande

Mass Effect: Andromeda

Cora Harper
Ett av de första ansikten du får bekanta dig med i spelet är din farsgubbes skyddsling Cora. Med knivskarp frisyr och en attityd som heter duga är det såklart enkelt att falla för Cora. Hon är dock en tjej som behöver försäkras om att hon faktiskt tillför mycket till gänget och hon har en ganska skakig bakgrund för dig att ta del av om du väljer henne som partner. Cora gillar män och bara män och är du ute efter en relation är det alltså Herr Ryder som gäller här.
Manlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Allmänt flirtande

HQ
HQ
Mass Effect: Andromeda

Gil
Gil är din man om du gillar mekaniker och killar som kan skruva. Han är även ett stort fan av poker och pratar utmanar gärna Ryder på ett ett parti. Gil är helt perfekt för dig som bara vill mysa en aning och du kan ha en relation med någon annan samtidigt som du kan ha lite småkul med honom ibland. Det.. är bra, eller? Det är dock bara den manliga versionen av Ryder som kan gå hela vägen med Gil men det hindrar dig inte från att flirta, oavsett kön.
Manlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Allmänt flirtande

Mass Effect: Andromeda

Peebee
När det är dags att utforska spelets första riktiga planet, Eos, stöter du snabbt på energiknippet Peebee vid en remnant-ruin. Hon rebellisk, smart och säger alltid vad hon tycker och redan under första mötet blir det lite intimt. Efter det att hon blir en del av besättningen på Tempest kan du börja med dina snyggaste manövrar. Peebee spelar för båda lagen (som asaris brukar) och det är fritt fram att flirta oavsett vilket kön du har. Vad väntar du på?
Manlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande

Mass Effect: Andromeda

Vetra
En kvinnlig turian är en syn det inte går att tröttna på. Det är första gången den möjligheten har funnits vilket såklart gör det hela extra spännande. Det tar en stund in i spelet innan du kan börja flirta på allvar men så snart du har låst upp hennes lojalitetsuppdrag är det bara sätta på.. charmen alltså. Charmen! Vetra har dock en del problem med sin familj och om du inte känner för att bli inblandad kan det vara en god idé att undvika en relation med henne, dessutom är ju turians aningen läskiga också. Precis som Peebee kan du förföra Vetra oavsett om du spelar som Scott- eller Sara Ryder. Utomjordingar är verkligen öppna, sexuellt.
Manlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande
Kvinnlig Ryder: Fullständig relation, allmänt flirtande

Det täcker alla dina kompanjoner ombord på Tempest men det finns även ett par andra sätt att försöka hitta kärlek i galaxen. Läkaren ombord på Tempest, Lexi, är en söt asari men oavsett hur mycket du vässar din tunga eller svansar efter henne leder det ingenstans, hon verkar snarare mer intresserad av bjässen Drak, vilket å andra sidan kan få fantasin att skena bara det. En annan asari du kan limma på är journalisten Keri, detta leder aldrig längre än just en flirt men du kan flirta med henne samtidigt som din dedikerade partner hänger någon annanstans, helt ovetande om dina äventyr. Om du vill, alltså. På planeten Aya kan du träffa på angar-kvinnan Avela Kjar och flirta lite allmänt också om du är den manliga versionen av Ryder och Kedara finns rebellhårdning Reyes Vidal som du kan inleda en fullständig relation med, både som Sara och Scott Ryder.

Vi hoppas att vi kan bena ut ett par frågetecken om hur relationerna fungerar i Andromeda-galaxen. Det finns mycket kärlek att finna för den som söker men kom för Gabe Newells skull ihåg att använda skydd när det börjar bli hett. Glöm inte bort att läsa vår stora recension av Mass Effect: Andromeda här.

HQ

Relaterade texter

Mass Effect: AndromedaScore

Mass Effect: Andromeda

RECENSION. Skrivet av Lisa Dahlgren

Året är 2185 och mänskligheten har hittat till en avlägsen galax. Har Biowares succéserie Mass Effect hittat ett värdigt hem i Andromeda?

Bioware: Mass Effect-serien är inte död

Bioware: Mass Effect-serien är inte död

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Bioware arbetar för tillfället stenhårt på Anthem, och enligt samstämmiga rykten är i princip allt annat mer eller mindre lagt på is - inklusive Dragon Age 4. Det leder...



Loading next content