Gamereactor devil icon Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook

Roliga serier, Nr 4.

Skrivet av Översten den 4 december 2008 kl 19:53

Och så fortsätter nedräkningen mot den bästa roliga seriien som man kan hitta i en tidning. Vi har nu kommit fram till nummer 4 på listan som blir: Ernie, på engelska The Piranha Club.

Serien skapades 1988 i USA av Bud Grace och publicerades för första gången den första februari samma år.

Serien kretsar kring tre huvudpersoner:

Ernie, han kör en 1957 års DeSoto, samlar på brödrostar och blir ofta attackerad av sin flickväns katt.
Sid, som är Ernies farbror och även lurendrejare. Han är kassör i Pirayaklubben och brukar ofta se till att pengarna hamnar i hans egen ficka.
Till sist, är det Enos, som är en väldigt klumpig doktor som är specialist på bl.a. öron, näsa och hjärnkirurgi. Han är bästa vän med Sid.

Sen finns det självklart roliga sidekickar som Doris, som är Ernies flickvän. Den roligaste sidekicken av dem alla, enligt mig själv, är Spencer och Pastor Bob. Spencer är självklart bäst då han ställer till med djävulskap för alla speciellt Ernie.

Ernie finns att läsa i de flesta svenska dagstidningar, t.ex. DN och Sydsvenska Dagbladet. Jag tror även att den ska finnas i aFtonbladet men är inte så säker på det.

Om ni får chansen så läs serien, ni kommer säkert le eller småskratta lite.

Ha det!