Svenska
Blog

Ett knippe filmer jag ser fram emot #1

2017 har precis börjat, och det här året ser ut att bjuda på några riktigt trevliga upplevelser på vita duken. Vi har vad jag kallar både "seriösa" och "oseriösa" filmer på ingång och jag hade tänkt att lista några som känner lite extra för. Med seriösa filmer menar jag allt annat än komedier, filmer med mera substans och med en historia som berör på ett eller annat plan. Och ja, det kan även vara en komedi. Kategori två är de "oseriösa", som jag tror blir bäst med en pizza framför sig och aningen mindre fokus en trappa upp. B-rullar, med andra ord. Actionblockbusters eller rent utav filmer som jag inte tror kommer vinna några Oscars i första taget. Men, icke att förglömma, inte kommer misslyckas med att underhålla. Jag hade tänkt att börja med de "seriösa" rullarna. Utan inbördes ordning.

1. La La Land
Ja, en av anledningarna, eller den största anledningen, till varför jag ser fram emot den här filmen, är skådespelarna. Som ni vet (eller kanske inte vet) så är Emma Stone och Ryan Gosling två av mina favoritskådespelare (eller min crush och min mancrush om du så vill). När dessa två dyker upp i samma rulle är det a mariage made in heaven... Okej, vidare till filmen.

En jazzpianist möter och blir kär i en aspirerande skådespelerska. Goasling spelar pianisten Sebastian och Stone spelar Mia, den aspirerande skådisen. Jag vet i princip inte mer om handlingen än att kemi uppstår och att det ena leder till det andra, men om man ska tro Golden Globes skvaller så togs den emot med stående ovationer. Det funkar för mig. Och ja, jag vet, den här filmen gick upp redan förra året.

2. Live By Night
Jag bryr mig inte om vad Petter tycker om det som sagts på förhand. Jag bryr mig inte om vad kritikerna tycker eller vad någon tycker. Inte för att jag prompt envisas med att avguda allt vad gangstertrams heter - utan för att jag läst boken och tyckte den var otroligt bra. Så självklart vill jag bilda mig en egen uppfattning om filmadoptionen är något att ha. Efter att jag sett den bestämmer jag mig för att välja sida. Petters eller min egen.

Ben Affleck spelar Joe Coughlin, son till en respektabel polis och aspirerande gangster. Vilken kombo, eller hur? Eller blir det då han först deltar i ett rån av en lönnkrogs hemliga rum och sedan hamnar på en mafiaboss hitlist. Förutom det träffar han under rånet Emma Gould. Som han fattar tycke för. Allt placerat i 20-talets Boston under förbudstiden vilket bara kryddar peppen. Och ja, jag vet, den här filmen gick upp redan förra året.

3. Blade Runner 2049
Samma veva här som i La La Land, fast utan Emma Stone. Jag har inte sett originalet men så fort Gosling är på listan blir jag automatiskt intresserad. Sen är Harrioson Ford kung han med, så det bäddar för trevligheter.

Filmen handlar om hur Gosling i form av "Officer K" dyker upp som ny ambitiös rookie som dessutom snubblar över en välbevarad hemlighet, som tydligen är rätt smaskig.

Har du några intressanta du ser fram emot?

Ett knippe filmer jag ser fram emot #1

HQ