Svenska
Blog

''Vem är Miles Morales?''

Jag misstänker att många av er redan vet vem det är. Efter att Miles Morales dök upp i slutet av trailern till Spider-Man PS4 har jag dock sett en del som inte har någon aning om vem killen är. Varför blir fans exalterade? Jag tänkte ägna den här bloggen åt att förklara det lite kort för er som har noll koll på karaktären.

Det finns många olika universum inom Marvel. Den som inte är särskilt insatt och endast läst gamla serietidningar är kanske bara bekant med ''originaluniversumet'' som egentligen kallas för ''Earth-616''. I det här universumet existerar Iron Man, Spider-Man, Captain America och alla andra som vi kanske bäst känner till dem. Skulle jag räkna upp alla universum som existerar skulle jag få sitta här en bra stund till. En del universum har utforskats lite mer medan andra bara har nämnts lite kort någon gång.

Så var hör denna Miles Morales hemma och vem är han?

Universumet vid namn ''Earth-1610'' har också en Spider-Man. En Spider-Man som inte skiljer sig jättemycket från den vi redan känner till. Även där axlar Peter Parker rollen som Spider-Man men hans fiender och andra hjältar kan se lite annorlunda ut. Green Goblin ser exempelvis ut mer som ett monster och Electro har varken samma hudfärg eller samma dräkt som i Earth-616. De kanske påminner dig om hur de såg ut i The Amazing Spider-Man 2 vilket inte är så konstigt då man hämtade inspiration från detta universum.

Hjältar kan dock inte leva för evigt. I ett episkt slag mot Green Goblin dog Peter Parker i detta universum. Efter hans död reste sig däremot en ny hjälte som blev den nya Spider-Man. Hans namn var Miles Morales och även han blev biten av en spindel. Hans krafter skiljer sig däremot en aning från Parkers då han bland annat kan kamouflera sig och elektrifiera fiender.

Miles Morales blev snabbt populär i sin egna serietidning som kickade igång efter Parkers död för ungefär sex år sedan. Sen dess har karaktären även varit med i större tidningar som Civil War II och nästa år släpper Sony en animerad film med karaktären.

Anledningen till att spelare blev glada över att se Miles Morales i trailern är alltså för att det är ytterligare en Spider-Man. Om han hunnit bli Spider-Man i spelet eller inte vet vi inte men detta kan betyda många saker. Kanske är han en sidekick i spelet? Kanske kommer vi spela som honom i en uppföljare om ett par år?

''Vem är Miles Morales?''

HQ