Svenska
Spelåret 2010!

Spelåret 2010!

Skrivet av Herrkrabba den 1 december 2009 kl 20:38

Som det flesta utav er redan vet så kommer alla spelintresserade gunga i takt bara vid tanken på nästa år. Och utan att överdriva så tror jag att 2010 kan bli ett av de bästa spelåren någonsin. Från en början såg det riktigt bra ut, fast på pappret så skulle 2009 se en gnutta bättre ut. Men tack vare diverse förseningar och skrämseltekniker från Infinity Wards sida så knuffades en hel del utav detta årets guldkorn över till nästa år. Något som plånboken inte kommer gilla. För att hedra det kommande året så har jag därför ställt upp en lista på (förhoppningsvis) magnifika titlar.

5. Alan Wake
Utvecklare: Remedy
Release: Omkring mars
Med en mästerlig serie som Max Payne i bagaget så kan ingenting gå fel, inte om man frågar mig som totalt älskade deras tidigare titlar. Max Payne som kanske inte hade den bästa handlingen, men berättandet i sig var så utmärkt att jag fick rejäl gåshud. Det "vinnande konceptet" ifrån Max Payne tycks de ha behållit och byggt på med ännu mer mumsigheter. Alan Wake ser på förhand ut som ett av nästa års absolut hetaste titlar.
Trailer

4. Bioshock 2
Utvecklare: 2K Marin
Release: Februari
Jag var en av dem som verkligen blev helt uppslukad utav det första spelet. Total kärlek. Allting var verkligen så bra som det kunder bli. Designen, ljudet och spelsättet, allting verkligen samspelade på ett perfekt sätt. Jag älskade det. Så en uppföljare 2007s näst bästa spel är verkligen inget jag undviker. Långt ifrån. Något jag tyckte att dem kunde undvika var dock flerspelarläget. Att lägga tid på något som ingen kommer använda känns synd, på något sätt. Men trotts detta så har jag enorma förväntningar på detta. Skyhöga.
Trailer 2

3. Red Dead Redemption
Utvecklare: Rockstar San Diego
Release: 27:de April
Vilda västern, det har alltid varit en favorit hos mig. Allting ifrån filmer till spel inom temat vilda västern har alltid legat nära om hjärtat. Och detta är absolut inget undantag, jag älskar varje liten bild jag får syn på. Jag har alltid velat ha ett nytt vilda västern-spel sedan Gun och Red Dead Revolver. Två spel som jag uppskattade hiskeligt mycket tack vare temat. Att sedan tänka sig ett GTA IV med mer öppna landskap, en häftig handling och i vilda västern tema får mig att drömma sött om nätterna. Det sägs att det ska komma tidigt nästa år, men det är något man inte får hoppas för mycket på. Tids nog får vi det, och jag vet nu att jag kommer älska varenda sekund utav det.
Trailer 3

2. Final Fantasy XIII
Utvecklare: Square Enix
Release: Mars
Det näst bästa spelet någonsin är utan tvekan Final Fantasy VII. Med karaktärer, musik och en handling ifrån himmelen så känner jag mig alldeles lycklig bara vid tanken på det hela äventyret. Att sedan Final Fantasy XIII sägs vara en "andlig" uppföljare till den gamla klassikern, är för bra för att vara sant. Själva spelsystemet är en blandning mellan de mer klassiska delarna i serien samt 12:an. Något som jag ser fram emot. Kort sagt, det ser fantastiskt ut bortsett ifrån att Nobuo Uematsu inte gör musiken längre.
Trailer 4

1. God of War III
Utvecklare: Sony Santa Monica
Release: Mars
Våldsamhetens konung är snart här igen! Fortsättningen på en av de mest omtyckta spelserierna på senare tid är strax på intåg. Och hype-o-metern har slagit sönder taket strax efter God of War: Collection anlände. Vad kan vi då förvänta oss utav den tredje delen i den episka äventyret? En hel del blod (som vi avgudar), avhuggna huvuden, mördade gudar och ett antal titaner. En hel del död alltså. Om dem håller sig vid det vinnande konceptet ifrån de tidigare spelen så vet jag att detta kommer bli nästa års bästa spel. Utan tvekan.
Presentation

Vad tror ni?

HQ