Svenska
Blog
Börjar bli riktigt sugen på Batman: Arkham Knight

Börjar bli riktigt sugen på Batman: Arkham Knight

Med tanke på all positiv kritik som Batman-spelen signerade Rocksteady fått samt att jag håller Läderlappen som en av mina absoluta superhjältar, är det nog kanske inte så konstigt att jag varit nyfiken på de här spelen. Men trots att jag ägt Arkham Asylum under en längre tid nu har jag fortfarande inte tagit mig itu med det, vilket är lite av en anledning till att jag inte sett så jättemycket framemot kommande Arkham Knight.

Missförstå mig inte nu, men det som jag sett av Arkham Knight ser lovande ut, jag har dock inte känt någon större hype. Förens nu. Har kollat lite närmare på det under den senaste tiden, och efter en riktigt bra trailer släppt för någon vecka sedan samt det relativt nya gameplayet (som också avslöjade en 3 veckors försening) börjar jag känna mig mer och mer sugen. Så jag bestämde mig för att passa på att påbörja Arkham Asylum igår (som ju redan nämnt samlat en massa damm).

Såhär långt gillar jag det definitivt, men det var ingen större överraskning eftersom jag minns att jag gillade det som jag testade från demot. Men ändå, bra är det verkligen. Det känns verkligen som att jag är Batman när jag delar ut stryk till skurkar, tittar ner på fler skurkar uppifrån en Gargoyle-staty samt när jag springer genom en korridor med manteln svängandes bakom mig (trots animeringen för hur han springer ser lite smålustig ut, haha).

Det enda klagomålet som jag har än så länge är att på Normal tycker jag nästan spelet är lite för lätt för min smak. Fast jag kanske borde vara tyst, eftersom jag rätt nyligen fick en del stryk av Bane... Vet inte riktigt om det är för spelet inte är särskilt svårt eller om jag helt enkelt bara är van vid stridssystemet i och med att Shadow of Mordor har mer eller mindre samma system.

Men till det stora hela gillar jag spelet skarpt såhär långt, och jag ser framemot att fortsätta på det och senare påbörja Arkham City (som jag dock måste införskaffa först, men då har det åtminstone inte samlat damm). Även Arkham Origins tror jag att jag ger en chans, trots att det tydligen inte är lika bra, dock kommer jag nog inte att försöka spela genom det innan Arkham Knight släpps (mest för jag inte tror jag kommer ha tid med det efter att The Witcher 3 släpps, hehe).

Förresten, som ni antagligen redan känner till pågår det en påskrea på Playstation Store, och priserna till flera av spelen är minst sagt sjuka! Att hålla hårt i plånboken var verkligen inte lätt med så mycket lovande spel... Precis som med Arkham-spelen har jag faktiskt aldrig spelat Mass Effect-spelen heller, men jag har alltid varit oerhört nyfiken på de och lustigt nog fick jag ett mindre sug efter de spelen häromdagen. Så att hitta Mass Effect Trilogy för en rätt billig peng gjorde valet enkelt. Ground Zeroes passade jag också på att införskaffa, då jag ser framemot The Phantom Pain och det låga priset kändes definitivt överkomligt med tanke på innehållet.

Och så en liten småhäftig sak, så såg jag igår att Kazutoki Kono (högsta hönset hos Project Aces) följer mig på Twitter. Vilket förvånade mig rejält, då jag varken skrivit till honom eller är särskilt aktiv på Twitter. Men lite småcoolt ändå måste jag säga.

Ja, det är väl lite såhär som det händer när jag inte varit speciellt aktiv under ett tag, haha. Men men, jag ser som nämnt framemot att fortsätta på Arkham Asylum, och jag börjar känna mig mer och mer peppad inför Arkham Knight.

HQ