Svenska
Blog
En remake som jag längtar till

En remake som jag längtar till

Jag har inget emot vare sig remakes eller remasters egentligen, men under denna konsolgeneration känner jag mig redigt trött så fort jag ser ytterligare en remaster som utannonseras då det släppts alltför många omotiverade sådana. Naturligtvis finns det undantag, med remasters som känns motiverade eller faktiskt gör något mer än att bara putsa upp grafiken. Därför känns det lite skönt att veta att en ordentlig remake är på väg, som visar vart skåpet ska stå.

När jag var mindre så verkligen älskade jag Insomniacs Ratchet & Clank-spel, som än idag står sig som en av mina absoluta favoritserier. Jag känner dock att någonstans på vägen tappade de bort sig, då efter det riktigt bra A Crack in Time medverkade duon i experimentella spin-offs samt det bra men korta Nexus. Men med remaken som är tänkt att släppas i samband med filmen känns det som att radarparet har hittat tillbaks.

Trailern som släpptes under gårdagen gjorde jag mig riktigt sugen, och ett gameplay-klipp på omkring 4 minuter hjälper inte direkt till att stilla längtan. Det märks verkligen att det är en remake som är omgjort från grunden, då jag känner igen nivån ifrån originalet men ändå är skillnaderna så pass stora att det känns nytt.

Med tanke på hur mycket jag älskade de äldre spelen är det glädjande att få se duons efterlängtade comeback till PS4an, men också för att det varit lite snålt med exklusiva förstapartstitlar till konsolen. För min del ser det här betydligt hetare ut än den relativt nyss utannonserade Uncharted-samlingen om jag ska vara ärlig.

HQ