Svenska
Blog

Spelmusikfredag (23)

Haha, inser sammanträffandet nu när jag faktiskt sätter mig för att skriva om en spellåt som jag planerat in för kanske 2-3 veckor sedan att den skulle med den här veckan, och på något mirakulöst sätt måste jag ha prickat in det i perfekt samband med att Ubisoft gått in på vad som kommer finnas med i Season Passet till Rainbow Six: Siege. Ett spel som jag som bekant ser rätt mycket framemot, och även fast det ser ut att kunna bli mer taktiskt än Vegas-spelen, tvivlar jag på att vi kommer få ett lika taktiskt spel som de allra tre första spelen i serien.

Nu har jag faktiskt inte spelat Rainbow Six: Raven Shield utöver någon enstaka spelsession, och det mesta jag som har upplevt från trean är via konsolupplagan, som visserligen var mer actionbetonad men ändå lyckades fånga kärnan i serien. Ett spel som jag höll högt i alla fall under Playstation 2-erans slut, och som jag då och då ser tillbaks till med nostalgi med blicken.

Spelets huvudtema som spelades upp i huvudmenyn gillade jag starkt, och nu när jag lyssnar på den igen så gillar jag den minst lika mycket. Kompositören Bill Brown, som gjort musiken till flera av de äldre Rainbow Six och Ghost Recon-spelen, har lyckats riktigt bra med att skapa en pampig låt, men något som jag blir riktigt imponerad över nu när jag lyssnar på den igen hur denna låt på drygt två minuter lyckas fånga in hela känslan som jag gillar från de äldre spelen och även subgenren. Vilket känns som en bedrift i mina ögon, helt klart. Den stämningsfulla gitarren mot slutet är också ett plus i kanten som förtjänas att nämnas.

Rainbow Six: Raven Shield - Main Theme

Spelmusikfredag-spellista

Tango down.

Spelmusikfredag (23)

HQ