Svenska
Blog

Spelmusikfredag (24)

Då var det skönt med fredag igen, och föga förvånande bjuder jag på lite mer härlig spelmusik. Den här gången backar jag tillbaks bandet till ett spel som utvecklades av kamrat Pázjitnov i gamla goda Sovjetunionen. Eller nja, goda vette jag fan, men nu sysslar vi inte med politik här utan klassisk spelmusik. För detta spel visade sig bli en av de största klassikerna inom spelvärlden, och även bjuda på en klassisk spellåt.

Jag förmodar att alla här har åtminstone någon gång spelat Tetris (vilken iteration spelar ingen roll såvitt jag vet), eller åtminstone känner till spelets musik. Jag hade tänkt fokusera på originalet här, är inte helt säker men tror att det kan finnas olika versioner av den låten, men vi kör på originalet.

Jag har faktiskt inte så mycket att säga om denna låt, mer än att det är en riktigt härlig låt om än rätt kort. En klassiker helt enkelt. Tycker ändå att den här låten känns rätt självklar till varför den är bra. Eller så vill jag bara bli klar med det här så snabbt så möjligt så jag kan återgå till nya Star Wars Battlefront. Vem vet...

Men som brukligt när det finns en orkestrerad version framförd av London Philharmonic Orchestra, så tar jag med den också. Det som jag gillar med denna är att den har en väldigt pampig uppbyggnad, vilket gjorde att när jag lyssnade på den allra första gången så vart jag rätt chockad när det klassiska Tetris-temat började köras.

Tetris - Original Theme

Orkestrerad version med pampigt intro

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (24)

HQ