Svenska
Blog

Spelmusikfredag (41)

Då var det fredag igen, vilket som brukligt innebär en ny spellåt som ska få lite extra uppmärksamhet. Denna gång har turen kommit till Skyrim, som jag för flera delar sedan sade hade min personliga favoritsoundtrack ur Elder Scrolls-serien, men som fram tills nu inte låtit få skina med Jeremy Soules fantastiska musik.

Spelets debut i denna bloggserie blir dock en låt som jag är osäker på hur många det är som känner till, för personligen upptäckte jag aldrig denna låt fören jag en dag bestämde mig för att köpa soundtracket och hittade den där. Den visade sig också vara en av de låtar som jag gillade riktigt starkt, samtidigt som den gäckar mig eftersom jag inte kan placera var någonstans i spelet som den spelas upp.

Spellåten ifråga går under namnet "Unbound", vilket får mig att undra om den kanske är relaterad till spelets inledande stunder, men just de stunder som jag kan tänka mig att låten skulle kunna spelas upp vet jag redan är tillägnad några spellåtar. Ska man tro kommentarerna till videoklippet, så var det tänkt att spelas upp när Helgen blir terroriserad av Alduin i början av spelet, men att den tydligen inte ens finns med i spelets datafiler. Samtidigt är det andra som påstår att de faktiskt har hört den, men personligen kan jag inte placera den alls och det är nästan anledning nog för mig att starta upp spelet igen och göra upp en gång för alla med detta mysterium.

Hur som helst är detta en av de kortare spellåtarna ur Skyrim, men detta hindrar inte låten från att imponera starkt. Under den korta speltiden, utan någon kontext, så lyckas låten enligt mig framföra hela kärnan med Skyrim, en stor och öppen värld som är helt fri att utforska och med influenser av Skandinaviens vikingar och mytologi. Men med kontexten om att den skulle ha spelats upp vid Helgen, så måste jag säga att den inte känns sådär jättepassande, men det kan ha med att göra att varje gång som jag lyssnat på denna låt har jag sett framför mig hur hela Skyrim och dess kärna uppenbaras.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Unbound

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (41)

HQ