Svenska
Blog

Spelmusikfredag (47)

Då var det äntligen fredag igen, vilket inte bara markerar en ny helg, utan även att jag nu har sommarlov samt att syrran har tagit studenten. Efter en hyfsat tuff termin, framförallt mot slutet, känns det givetvis skönt med en längre ledighet innan det är dags att dra igång igen. Målet för min del är naturligtvis att spela en massa spel, men även se på mycket filmer, läsa en bok eller två, satsa på övningskörningen, hinna skriva på egna projekt och förhoppningsvis bli mer aktiv med bloggandet. Men nu är det i alla fall dags för lite spelmusik känner jag, och för att vara en låt som jag kom på i sista sekunden så tror jag denna del kommer lämna många nöjda!

Jag tänkte nämligen drämma till med en klassiker, nämligen ledmotivet till klassiska Battlefield 1942. Har ni hört den tidigare så förstår ni såklart varför och någon vidare förklaring skulle därmed vara onödig. Men hur som helst går det inte att miste på att den blivit så pass ikonisk, och i princip varje uppföljande spel har haft någon form av variant av ledmotivet som passat det egna spelet (tänker på exempelvis den mer elektriska versionen som förekommer i Battlefield 3).

Denna låt är verkligen pampig och gör ett perfekt jobb med att utmåla en slags marsch eller dylikt precis innan ett storslaget slag på något av slagfälten som det krigades på under andra världskriget. Den gör också ett riktigt bra jobb med att framföra storslagenheten i det hela, utan att kännas alldeles för tjatig.

'Nuff said får jag väl ta och säga där, då det inte finns så mycket mer att säga än att njuta av det här mästerverket. Dels det, och dels så vill jag verkligen sätta igång med att avnjuta Blood and Wine-expansionen till det mästerliga The Witcher 3...

Battlefield 1942 - Main Theme

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (47)

HQ