Svenska
Blog

Spelmusikfredag (48)

Då var det fredag igen, och därmed mer spelmusik att avnjuta. Eftersom jag var klar för terminen förra veckan så har jag i princip inte gjort någonting produktivt den här veckan bortsett från ett par körlektioner, vilket kan vara rätt skönt ändå. Hoppas dock på en något mer produktivitet från min sida framöver.

Nåja, veckans spellåt går under namnet "Stonehenge". Nej, det är inte stenformationen i England som titeln syftar på, utan ett supervapen med samma namn som figurerar i Ace Combat 4. Detta supervapen har under ett par uppdrag gjort livet surt för spelaren och dess allierade, och till slut kommer såklart ett uppdrag där du beordras att spränga skiten ur de åtta railgun-kanonerna som formar ett cirkelnätverk.

Låten som spelas upp under uppdraget känns lagom pampigt med tanke på vad som ska utföras, samtidigt som det också ger en känsla av att spelaren tampar mot något oerhört kraftfullt. Dock kan jag tycka att den känns rätt tam i jämförelse med låtens remixade version i Ace Combat Infinity, som imponerade betydligt mer på mig, och som har en betydligt kraftfullare känsla än vad originalversionen. Frågar ni mig så anser jag att remixen är bättre än originalet, men det kanske är en smaksak. Oavsett vilken version av Stonehenge som jag vill lyfta fram, är det i alla fall en riktigt bra spellåt som definitivt gör sitt jobb.

Ace Combat: Distant Thunder - Stonehenge

Ace Combat Infinity - Stonehenge Remix

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (48)

HQ