Svenska
Blog

Spelmusikfredag (58)

Då var det fredag igen, och då jag började i skolan under veckan känns helgen definitivt efterlängtad. Mesta dels av denna helg lär nog spenderas med Battlefield 1-betan, som jag ännu inte lyckats komma in i då EA:s servrar i vanlig ordning inte fungerar. Har dock inte provat att spela idag än, men förhoppningsvis fungerar det betydligt bättre den här gången.

Men nu är det ju faktiskt spelmusik som det ska handla om, och denna vecka tänkte jag avvika lite ifrån det vanliga. Somliga kanske kommer ihåg att jag för flera, flera delar sedan uppmärksammade en spellåt som kom från en modd till första Witcher-spelet, eftersom jag ville uppmärksamma lite mindre känd musik som ändå var relaterade till spel. Nu var det så fruktansvärt länge sedan, att jag kände det var dags för att ta ytterligare en sådan avvikare.

Mattia Cupelli kan jag redan nu säga är oerhört talangfull, vilket han visar gång på gång på sin Youtube-kanal, oavsett om det är en komponerad låt baserad på en aktuell film eller ett spel, eller när det rör sig om originella verk. Karln kan verkligen komponera musik, och det var i och med hans egna Skyrim-låtar som jag upptäckte honom.

Flera av stridssångerna i Skyrim anser jag vara riktigt bra, men Mattia Cupellis "Crossed Swords" spelar enligt mig i en helt annan liga. Låten tar verkligen vara på vikingatemat och den lite råare känslan i Skyrims strider, men skruvar upp det till typ elva i jämförelse med originallåtarna från Skyrim. Tonen känns också nästan mer allvarligare och mörkare än det som går att finna i originallåtarna, och det är svårt att inte föreställa sig ett slag från inbördeskriget när denna låt spelas upp.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Crossed Swords

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (58)

HQ