Svenska
Blog
Några saker som jag vill se i Ace Combat 7

Några saker som jag vill se i Ace Combat 7

Nästan 10 månader har gått sedan Ace Combat utannonserades under fjolårets Playstation Experience i december, och sedan dess har det varit i princip dödstyst från utvecklarna. Vissa småsaker har poppat upp då och då, men rent konkret vet vi lika lite om spelet idag som för nästan 10 månader sedan.

Men då Tokyo Game Show går av stapeln under veckan och Bandai Namco brukar storsatsa då hoppas jag nu att spelet äntligen ska visas upp igen. Sony ska också hålla en presskonferens klockan 9 imorgon bitti (om jag inte översatt tidszonerna helt fel) och är också ett möjligt tillfälle för spelet att visas upp då det är exklusivt till Playstation 4. Förmodar jag i alla fall, eftersom det som nämnt varit nästan dödstyst om spelet.

Hursomhelst hade jag tänkt i alla fall att knåpa ihop lite kort vad jag personligen hoppas på att få se i Project Aces sjua. Kan först nämna lite mer allmänna saker, som ett grymt soundtrack (annat vore kätteri), en lagom mängd med varierande flygplan att ratta runt med samt bättre nätkod för traditionella dödsmatcher.

Men främst hoppas jag på en bra story. Att storyn ska centrera kring drönare är ett tema som känns rätt i tiden och jag hoppas att likt Ethan Hawke-rullen Good Kill som släpptes häromåret (förövrigt helt klart sevärd), visas de etiska och moraliska konsekvenserna av att förlita sig mer och mer på drönare.

Sedan hoppas jag på att få se större slagfält precis som i Ace Combat 6, samt möjligheten att välja själv vilka operationer som jag bistår med. Detta ger dels mer valfrihet åt spelaren, men jag vill också se olika konsekvenser beroende på vilken operation jag väljer att göra.

En annan sak som vore coolt som jag faktiskt kom på just nu, är rejäl förstörelse. Både Assault Horizon och Infinity har rätt detaljerade explosioner av flygplan då de fullkomligt desintegreras på ett vackert sätt. Huruvida Ace Combat 7 kommer behålla denna detalj står oklart, men jag hoppas innerligt på att det är kvar. Skulle dock även vilja se förstörelsen utökad till marken, exempelvis att det med rätt mängd bomber går att jämna städer. Skulle faktiskt kunna vara grunden för ett intressant uppdrag: slå ut fientliga mål i en stad och samtidigt hålla den kollaterala skadan så låg som möjligt.

Rent spontant är det väl allt som jag specifikt kan komma på som jag verkligen hoppas kommer finnas med i Ace Combat 7, fast vid det här laget blir jag nog glad bara spelet överhuvudtaget visas upp.

HQ