Svenska
Blog

Spelmusikfredag (61)

Efter en rätt händelsefull vecka där mina prioriteringar fått ligga på annat, är det mycket skönt att det äntligen är helg nu. Men trots min totala frånvaro på sidan under denna vecka betyder det inte att Spelmusikfredag uteblir. Jag ska dock erkänna att just denna del inte varit särskilt välplanerad även fast jag hade en vag tanke om vad jag ville lyfta fram. Men nog om det, för det är ju själva spelmusiken som är det viktiga!

Battlefield 1 må inte vara släppt än, men dess huvudtema verkar redan ligga ute sedan en tid tillbaka. Om ni inte lyssnat på den vid det här laget (var inte allt för länge sedan jag själv upptäckte den faktiskt), är det definitivt hög tid att göra det nu. För denna version av den odödliga musiken från 1942 är... ja, vad ska jag säga? Alldeles fantastisk! Det som Battlefield 1 drar med sig till högen av versioner från det klassiska temat, har tagit starka influenser från originalet och på sätt och vis känns det som en remake från Battlefields 1942s låt. Pampigheten är slående, och förutom att kännas som en tillbakablick sätter den en perfekt känsla som definitivt hör hemma i den tidsperiod som spelet utspelar sig i.

För min del kommer 1942s årgång alltid ligga högst upp när det kommer till Battlefield-seriens versioner av huvudtemat, men ta mig tusan om inte denna version ger den en rejäl omgång.

Battlefield 1 - Main Theme

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (61)

HQ