Svenska
Blog

Spelmusikfredag (67)

Då var det fredag igen, och då jag förutom att ha haft uppkörning i måndags har jag haft fullt upp med plugg under veckan och lär fortsätta häkta med det under helgen och nästa vecka, men det känns i alla fall skönt med helg nu, speciellt när Dishonored 2 precis släppts. Ser verkligen framemot att njuta av det idag och under resten av helgen, det vill säga när den förbaskade Day 1-patchen laddats ned...

Hursomhelst, idag är det nämligen precis fem år sedan Skyrim släpptes och efter över tusen timmar spenderade med detta mästerverk vore det konstigt för mig att inte uppmärksamma detta med Elder Scrolls-serien kanske inte bästa huvudtema, men helt klart den mäktigaste av dem (let's face it, ingen version kommer kunna slå Morrowinds "Call of Magic").

Mäktig är väl egentligen bara förordet när det gäller "Dragonborn", spelets huvudtema, och är en sådan spellåt som jag bara måste lyssna klart på varje gång jag startar upp spelet, för annat vore kätteri. Jag fullkomligt älskar denna låt, från det uppbyggande introt till den alldeles pampiga kören som sjunger på drakspråket. Om Bethesdas mål var att få en att känna sig som en mäktig drakdödare, så har de verkligen lyckats med bara genom denna spellåt.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (67)

HQ