Svenska
Blog
När till och med Lego-spelen får DLC...

När till och med Lego-spelen får DLC...

Det känns lite bisarrt faktiskt om jag ska vara ärlig, trots att DLC och säsongspass blivit en självklarhet i dagens spelklimat kändes det nästan overkligt när Lego Star Wars: The Force Awakens utannonserade både DLC-paket och ett säsongspass, i form av tre extra nivåer och ett flertal karaktärspaket. Under flera år har Lego-spelen nästan känts som den sista fronten när det kommer till särskilds standarder (jag menar, onlinespel är fortfarande något som utvecklarna envisas med att inte ha med).

Under veckan spelade jag genom de tre utlovade nivåpaketen och det var... okej. Två av nivåerna fyllde i lite luckor som hur Poe Dameron kom iväg från Jakku och att slakta sig fram genom Takodana som Kylo Ren. Samt en nivå där två rebellpiloter kraschlandar på snöplaneten som First Orders supermegaultra version av Dödsstjärnan är byggd i. Ingen av dessa nivåer var särskilt märkvärdiga och de tog även slut ganska fort, men det var samtidigt mer Lego Star Wars så något större klagomål kan jag väl inte säga jag har.

Dessutom är det svårt att känna sig lurad, då säsongpasset kostar knappt en hundring (i kontrast med de flesta säsongpassen nuförtiden som verkar kosta nästan lika mycket som ett fullprisspel). Samt att det även kommer med flera extra figurer från bland annat de övriga filmerna, Clone Wars och Rebels-serien.

Men ja, det känns ändå någorlunda bisarrt att även Lego-spelen får nedladdningsbart innehåll med tanke på hur länge de här spelen har gjorts och hur många Lego-spel som inte fått det. Och mer lär det nog bli.

HQ