Svenska
Blog

Spelmusikfredag (81)

Då var det fredag igen, vilket jag känner kommer lägligt då jag inte fått mycket sömn under den gångna veckan och förhoppningsvis kan ta igen det nu när det är helg. Samt fortsätta spela Horizon: Zero Dawn, som jag kommer ge lite mer detaljerade intryck vid ett senare tillfälle, men än så länge är jag ruskigt imponerad av det.

Men nu är det ju ändå spelmusik som gäller, och veckans spellåt tillägnas till det bortglömda och underskattade konsolexklusiva liret Battlefield 2: Modern Combat. Spelade aldrig multiplayern när det begav sig, och även fast jag knappt minns vad storyn handlade om minns jag det ändå som en av de bättre Battlefield-kampanjen nästan enbart på grund av att det tilläts krigas för de båda sidorna i konflikten och mot slutet välja vilken av fraktionerna som skulle gå till seger.

Musiken i spelet är komponerad av Rubert Gregson-Williams, som är bror till den mer kända Harry Gregson-Williams. Soundtracket till Battlefield 2: Modern Combat är rätt unikt i det avseende att spelets temalåt inte påminner det minsta om den klassiska Battlefield-sången. Vilket jag ändå måste medge är ett märkligt val, även fast det rör sig om en spinoff.

Men bortsett från det faktumet, diggar jag verkligen temalåten som spelas upp i huvudmenyn. Efter sitt intro får låten snabbt ett fartfyllt och högt tempo, och ger en verkligen en uppbyggande känsla som gör en riktig taggad på att delta på de digitala slagfälten. Visst, som sagt må den inte ha så mycket med Battlefied-seriens signum gällande spelmusik att göra, men som självständig låt diggar jag den något enormt.

Battlefield 2: Modern Combat - BF Menu Music

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (81)

HQ