Svenska
Blog

Spelmusikfredag (82)

Då var det äntligen fredag, vilket jag sett framemot av ingen särskild anledning utöver att det blir helg förstås. En del av mig känner för att försöka hitta på ett fyndigt intro till veckans Spelmusikfredag, men på det mentala planet känner jag mig i skrivande stund inte helt hemma, samt att mitt internet fått för sig att aktivt motarbeta mig idag, så jag tycker vi kör igång direkt!

Är ganska dålig på att uppmärksamma spelmusik från Nintendos håll i och med att jag förutom bärbart och vistelser hos kompisar under barndomen, aldrig lagt labbarna på något från Nintendo. Jag strävar dock till att bli bättre på detta, vilket är en av anledningarna till att denna vecka tillägnas "Gusty Garden Galaxy" från soundtracket till Super Mario Galaxy.

Fast den främsta anledningen är helt enkelt för att det är en riktigt bra spellåt. Den är intressant i och med att jag tycker den känns rätt pampig, men inte på ett sådan där episkt sätt som jag brukar associera med pampig musik. Istället framstår den som riktigt mysig och avslappnande, vilket för min del i alla fall framstår som en intressant kombination. Då får man visserligen komma ihåg att jag förknippar pampighet med bombastisk musik.

Men hur som haver är detta en riktigt bra spellåt, och jag skulle även nog vilja påstå det är ett rent mästerverk när det kommer till spelmusik.

Super Mario Galaxy - Gusty Garden Galaxy

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (82)

HQ