Svenska
Blog

Optimistisk efter Destiny 2 Gameplay-premiären

Jag var en av dem som hoppade på Destiny dag ett när det släpptes för nästan tre år sedan. Efter all hype var jag alldeles spänd av förväntan, och jag spelade det en månad i sträck. Det var efter det som jag insåg att spelet inte riktigt hade levt upp till mina förväntningar, och trots fantastiskt gameplay fanns det så mycket som saknades. Det kändes inte som ett komplett spel och levererade inte på det som hade utlovats. Sist jag spelade Destiny någorlunda seriöst var kring House of Wolves-expansionen, som dock visade prov på att Bungie lyssnat på klagomålen och senare ska det ha blivit bättre har jag hört (dock inte spelat det något nämnvärt sedan dess).

Jag är dock ingen bitter eller småsint man som aldrig kan förlåta misstag (förutsatt att du inte heter Gearbox och sålt Aliens: Colonial Marines till mig, då är det en annan femma), så jag har haft ögonen öppna på Destiny 2, som ser såhär långt riktigt bra ut. Bara det att trailern som utannonserade spelet hade mer story än basspelet lovade gott, och nu efter att ha sett gameplay-premiären är jag definitivt optimistisk.

Sett till kärnan i spelets gameplay ser det inte ut att ha hänt speciellt mycket, men då det samtidigt var första spelets absolut starkaste punkt är det inget som jag klagar på. Att det ligger större fokus på story och karaktärer är såklart ett stort plus, eftersom det knappt fanns i första spelet. Sedan pratades det om en radda med nya funktioner som kommer finnas med i Destiny 2. Det som slog mig var att det mesta som kommer finnas med är saker som ärligt talat borde ha varit med från allra första början, men jag tycker nog ändå att det visar på att Bungie verkligen har lyssnat och tagit till sig av kritiken från spelarna.

Nu innebär detta visserligen inte att jag kommer hoppa på hype-tåget och förboka den allra dyraste utgåvan, ni känner säkert igen det gamla talesättet om att bli lurad två gånger. Men såhär långt känner jag mig verkligen optimistisk, och jag tror på Bungie. Nu återstår det bara att se om Destiny 2 kommer leva upp till förväntningarna den här gången, och förutsatt att Bungie fortsätter på samma spår som de gjort hittills är de definitivt på god väg.

Optimistisk efter Destiny 2 Gameplay-premiären

HQ