Svenska
Blog

Spelmusikfredag (90)

Då var det fredag igen, vilket innebär både helg och Spelmusikfredag! Ursäktar om denna veckas upplaga av bloggserien blir något kortfattad, eftersom jag strax efter att jag postat detta inlägg ska iväg och se Guardians of the Galaxy 2. Något som jag längtat till, men nog om det!

När det utannonserades fick det utså oerhört mycket skit, och personligen anser jag att mycket av det var oförtjänt. Jag pratar naturligtvis om Call of Duty: Infinite Warfare, som hatades från dag ett eftersom det var ännu ett futuristiskt spel som även utspelade sig i rymden. Visst håller jag med om att det futuristiska temat blivit rätt uttjatat under de senaste åren, men trots det diggade jag verkligen spelets kampanj, som är en klar förbättring över den i Ghosts och den bästa i serien sedan Black Ops 2.

En av anledningarna till att jag gillade den, kanske inte helt oväntat med tanke på vilken bloggserie det är, var musiken komponerad av Sarah Schachner. Personligen var Schachner helt okänd för mig innan jag lyssnade genom soundtracket till Infinite Warfare, och av det jag hört är jag riktigt nyfiken på vad hon kan tillbringa i framtiden. Som det står sig har hon gjort ett riktigt bra jobb med musiken i Infinite Warfare, där "Anthropic Universe" direkt sätter stämningen.

Här finns en god mix mellan vad som ger en rymdkänsla, men även en form av krigskänsla med fokus på kamratskapet som lär formas. Samtidigt har kompositören även lyckats fånga in den ogästvänlighet som rymden innebär. Helt enkelt en riktigt bra låt som perfekt sätter stämningen för de centrala teman som finns i Infinite Warfare.

Call of Duty: Infinite Warfare - Anthropic Universe

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (90)

HQ