Svenska
Blog
Diggade Guardians of the Galaxy Vol. 2

Diggade Guardians of the Galaxy Vol. 2

Som nämnt lite hastigt igår var jag och såg Guardians of the Galaxy Vol. 2 igår eftermiddag. Jag hade höga förväntningar på denna, då den första filmen kom lite från ingenstans, och var en rejäl överraskning som bjöd på mycket underhållning och humor.

Uppföljaren är lite i samma stuk, då det bjuds på både underhållning och mycket skratt. Drax, Rocket och Baby-Groot var de som bidrog till flest skrattattacker, och även om Baby-Groot var extremt charmig tyckte jag Drax var allra bäst då han nästan lyckades ge mig magknip. Dock finns det även utrymme för mer än enbart underhållande actionscener, då det bjöds på ett flertal scener med mycket känslor. Det bjöds därmed även på en riktigt fin tematik om familj, något som jag verkligen uppskattade.

Sett till skådespelarfronten och karaktärerna har jag överlag mest positiva saker att säga om det, då samtliga skådespelare i filmen gjorde riktigt bra prestationer. Sett till karaktärsfronten var det dock inte riktigt lika klockrent, då Kurt Russels karaktär Ego var nästan plågsamt platt, även om Russel gjorde allt han kunde med sitt material. Desto positivare var det att Yondu fick mycket mer utrymme, då jag tyckte han verkade intressant i förra filmen men där han inte tog speciellt mycket plats.

Emellanåt under biobesöket tyckte jag filmen kändes lite väl långsam på något vis, jag kunde inte peka på vad det berodde på just då, men efter lite funderande tror jag att jag kommit på det jag ansåg vara filmens största brist. Den är nämligen oerhört tung på exposition, vilket generellt sett är ett stort no-no. I all form av berättande, oavsett om det är film, spel eller böcker, finns det en princip av "show, don't tell", vilket denna film bryter mot lite väl ofta.

Men även med dess brister i åtanke, bjöd Guardians of the Galaxy Vol. 2 på extremt mycket underhållning. Jag diggade verkligen denna film från start till slut, och betygsmässigt hamnar den nog på en stark åtta, vilket är samma betyg jag skulle ge till första filmen. Så jag är i lägret där jag inte riktigt kan bestämma mig om jag föredrar denna eller föregångaren. Vilket i mina ögon ändå får ses som ett gott betyg.

HQ