Svenska
Blog

Spelmusikfredag (97)

Då var det fredag igen, och efter en någorlunda stressig vecka känns det skönt att kunna koppla av med helg nu. Som brukligt tänker jag naturligtvis posta en bra spellåt, och även om denna kanske är lite för traditionell och inte särskilt unik, är den fortfarande i mina öron en välgjord spellåt.

Det börjar kanske inte så bra med den beskrivningen, och sedan följa upp med titeln "Call of Duty". För det är nämligen den rätt fantasilösa titeln på veckans spelmusik, från allas favorit Call of Duty 3. En sak lär göras klart direkt, och det är att om ni hört vilken låt som helst ur ett spel eller en film som handlar om andra världskriget, så tror jag ni kommer finna denna låt välbekant. Så på ett sätt är denna låt lite av en vandrande klyscha, eftersom den känns rätt traditionell för sin genre.

Att något är traditionellt behöver dock inte nödvändigtvis vara någonting negativt. Visserligen bryter kompositören Joel Goldsmith, son till Jerry Goldsmith, inte någon ny mark, men han har onekligen lyckats med att skapa en låt som jag verkligen gillar. Känslan av tapperhet och frihet från den nazityska ockupationen går nästan att ta på, och även om den känslan är välbekant vid det här laget, är den onekligen välgjord.

Call of Duty (Call of Duty 3)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (97)

HQ