Svenska
Blog
Njutit av att leva i nuet

Njutit av att leva i nuet

Har varit borta en vecka och under den tiden har det tydligen blivit kaos på Gamereactor-sidan med robottester för varje alla former av inlägg som ska skrivas och att det inte går att redigera inlägg. Jag säger inte att det finns ett samband här, fast det kanske jag skulle säga om det fanns...

Hursomhelst, det jag egentligen skulle skriva om är att jag varit på min årliga semester i närheten av Askersund. Ett riktigt mysigt ställe som jag älskar, med en lika mysig stuga som har hyrts. Även fast jag tekniskt sett har sommarlov var det först under denna vecka som jag verkligen njöt av ledigheten, och förutom att besöka själva Askersund har även diverse sevärdheter besökts samt har jag läst hela Blood of Elves samt påbörjat Time of Contempt (vilket gjort mig bra sugen på att starta en ny omgång av The Witcher 3).

En annan sak som bidragit till njutande var att jag bestämde mig för att helt koppla bort mig från sociala medier. Jag skulle inte påstå att jag är beroende av att vara inne på sociala medier och hålla koll på vad som händer, men att det används flitigt tänker jag inte hymla om. Jag har nog inte heller riktigt reflekterat över det så mycket, men nu när jag varit offline (höhö) en vecka har jag verkligen fått i klartext med sociala mediers bieffekter.

För nu när jag inte har behövt ta del av folks statusuppdateringar, bilder på kattungar och Trumps dårskaper känner jag verkligen att jag kunnat leva i nuet. Dels för den hyrda stugan har en rätt isolerad känsla, och dessutom att vara helt isolerad från sociala medier har gett mig en viss insikt om att försöka lever mer i nuet även i vardagen.

Nu blir det dock endast ett par dagar i hemmet innan nästa semestertripp, då jag senare i veckan kommer åka ned till Malmö och dels se hur syrran har det och dels kolla in några sevärdheter. Har aldrig varit i Malmö tidigare, så det ska definitivt bli spännande att besöka Svea Rikes tredje största stad. Vill även passa på att inflika att det därmed inte blir någon Spelmusikfredag under veckan, då jag hade glömt bort den kommande Malmö-trippen när jag skrev den senaste delen.

Men som sagt har verkligen njutit av både semester och friheten från sociala medier, och för första gången på länge känns det som att jag verkligen levt i nuet.

HQ