Svenska
Blog

Playstation 4,5 och Nintendo NX

Skrivet av Jonas den 25 mars 2016 kl 03:38

De senaste bloggarna från mig har nästan helt varit tillägnade den så kallade Playstation 4,5 och Project NX. Och med tanke på att nya saker dykt upp under kvällen, känns det på sin plats att köra ett varv till. Det mest uppenbara gäller sistnämnda, för det har i skrivande stund nämligen visat sig att åtminstone den första bilden på Nintendo NX-kontrollen var falsk.

Jag skrev som bekant ett blogginlägg med en förklaring till varför jag trodde på konceptet, och där var jag alltså ute och cyklade å det grövsta medan skeptikerna hade rätt. Den andra bilden är därmed också falsk, och för Nintendo NX del är vi alltså tillbaka på ruta noll igen. Patentet med konceptet är dock riktigt, och Game Informer-redaktören säger sig ha hört att enheten ska sakna knappar. Vi får se vart det slutar, men min dröm om en handkontroll jag kan ta med mig och spela på, lär förbli en dröm, medan jag vet att många av er jublar istället. Precis som jag skrev igår i bloggen är det lättare att tro på det man hoppas på, och det gäller såklart även mig.

Playstation 4,5 då? Jo, där har det snarast gått åt andra hållet istället. Först rapporterade Kotaku om sina källor varpå fler framträdde, under torsdagen rapporterade sedan Eurogamer om källor som sade samma sak - och nu har insidern ZhugeEX också sagt sig höra talas om en mer kraftfull version av konsolen. Spännande, jag har tidigare sagt att jag gillar idén och håller tummarna för att detta stämmer.

Playstation 4,5 och Nintendo NX

Är en mer kraftfull Playstation 4 en av Sonys E3-överraskningar?

HQ