Svenska
Blog

Kan detta vara Nintendo NX?

Skrivet av Jonas den 26 september 2016 kl 15:11

Det är inte första gången det kommer en bildläcka på vad som påstås vara NX-handkontrollen. Förra gången det hände så trodde jag på den - varpå det slutade med en rekorderlig kråkmiddag för min egen del. Men ändå. Magkänslan säger att det mycket väl kan vara sant, förra veckan fick höjdare från diverse återförsäljare kika på enheten och utvecklings-kit i drivor står rimligen på otaliga kontor, så även i Sverige hos bland annat Dice och Avalanche.

En läcka är alltså långt ifrån omöjlig för en konsol som ska komma i mars nästa år men som ännu inte visats. Nintendo är som vanligt hemlighetsfulla så länge de kan, men frågan är om det inte riskerar att bita dem i svansen i dessa tider av sociala medier, då massor sipprar ut istället och "wow-effekten" uteblir. Om de nu faktiskt visar den här enheten med den prestanda och funktioner som det rapporterats om, så blir det i stora drag en gäspning och hänvisande till gamla grejer i media som de skrivit om NX tidigare, samt flera artiklar om hur läckor idag är vanligt.

Det kan såklart mycket väl vara fejk återigen, det är gott om folk som vill ha uppmärksamhet på nätet och att förfalska bilder blir lättare och lättare varje dag. Det återstår att se om det stämmer eller ej, men jag hoppas dock för Nintendos del att det inte är det om de ska ha något verkligt nytt att demonstrera när det väl blir dags. Kanske de borde sätta fart nu, trots allt, om den inte ska kännas gammal redan innan den ens visats.

Kan detta vara Nintendo NX?

Äkta, fejk? Vad tror du?

HQ