Svenska
Blog

Snart dags för The Game Awards

Skrivet av Jonas den 2 december 2016 kl 01:28

Geoff Keighley försökte och försökte med en prisutdelning för spel på TV, men med undantag av enstaka bra år ville det sig inte. Enda behållningen var de trailers som visades och alltid kallas "world premieres" - vilket de så klart är men i lite för många fall är det bara en ny video i mängden bland spel som haft massor - där det bland annat utannonserats spel som The Elder Scrolls V: Skyrim.

Ikväll 03:00 är det dags igen (livestreamen med för-show börjar 02:30) och du kan följa allt på den officiella hemsidan. De dräller av rykten om vad som ska visas och framför allt tycks det bli Sonys kväll. De har som bekant sin egen tillställning under helgen och kan utannonsera Playstation 4-spel nu och sedan prata mer om dem på lördag. Bland annat sägs The Last of Us 2 vara på väg, liksom Marvel vs Capcom 4 till formatet. Somliga har även spekulerat om Destiny 2, och jag förutsätter att samarbetet mellan Activision och Sony fortsätter där.

Microsoft och Nintendo tar det förmodligen lugnare. Microsoft ska visa upp Scorpio och lär göra det på ett eget event under våren eller möjligen hösten (Sony visade Playstation 4 Pro två månade innan den släpptes, men den saknade konkurrens i kategorin 4K-konsoler - medan Microsoft behöver påminna konsumenter om att de har något på gång). Då vill de såklart visa spel till konsolen för att göra största möjliga avtryck. Om det blir dags under våren, vilket jag tror, så blir det nog bara sådant som visats tidigare nu.

Nintendo tror jag kör ett likadant resonemang fast med Nintendo Switch som ska visas på allvar i januari. Varför trängas med en massa andra spel nu när de ändå ska ha ett eget event som behöver synas och höras? Mitt stalltips är att de helt enkelt sparar vad de nu har på gång.

Då återstår tredjepart och där kan det bli roligt på antingen The Game Awards eller Playstation Experience. Efter floppen med Battleborn tror jag Gearbox kan tänkas vilja skynda sig med att visa Borderlands 3. Chansen finns också att vi får se ett nytt Bioshock eller Red Dead Redemption 2. Alla dessa spel är dock 2K, så jag skulle tro på max ett av dem, och då sannolikt förstnämnda.

Sedan kommer Rogue One på bio inom kort och Star Wars är stekhett. Kanske vore inatt ett bra tillfälle för EA att visa ett av de där fyra-fem Star Wars-spelen de har under utveckling, där jag får anta att Star Wars Battlefront 2 inte är det enda som kommer nästa år. Dessutom lär de visa Mass Effect Andromeda som rimligen även kommer finnas hos Sony till helgen.

Till sist kan Ubisoft tänkas ha något. Och om de har det, så sätter jag slantarna på ett nytt Assassin's Creed eftersom filmen är på gång, vilket gör att de marknadsför varandra lite. Och då ett häpnadsväckande snyggt äventyr i historiska miljöer som suger musten ur oss totalt. Det har spekulerats om både feodala Japan (ärligt, en ninja-assassin är väl maxnivår för hur cool en spelfigur kan bli?) och faraonernas Egypten (överdimensionerade byggnadsverk, design så cool att man tuppar av samt roliga konspirationsteorier kring Tutanchamun och pyramiderna).

Men nu ska jag promenera med vovven en repa och stilla nerverna i väntan på The Game Awards. Om du ska titta, berätta gärna vad du hoppas på.

Snart dags för The Game Awards

Är det dags för EA att visa upp ett av sina kommande Star Wars-spel under The Game Awards eller Playstation Experience?

HQ