Svenska
Blog

Underbart tilltag av Sony

Skrivet av Jonas den 23 maj 2017 kl 02:11

Jag gillar alltid när det rörs om lite i ankdammen vi kallar spelvärlden. När Microsoft köpte Rare av Nintendo, så tyckte jag det var roligt, likaså Bungie bröt sig loss från Microsoft för att jobba med Activision - och därefter Sony. Det liksom skakar om och visar att inget är skrivet i sten. Det är såklart på mindre skala, men lite samma känsla fick jag under dagen när det visade sig att Lawbeakers kommer till Playstation 4.

Nu är det såklart en tredjepartsutvecklare med enorm frihet att göra som de vill, men de flesta hade nog säkert ändå räknat med att om några hade uppvaktat Cliff Bleszinski extra mycket för en konsolversion av spelet - så hade det varit Microsoft. Jag har följt Cliffy på Twitter i åratal och har alltid slagits av att han haft en övervikt snälla saker att säga om Xbox och dess spelare.

Kanske inte så konstigt eftersom Bleszinski gjorde Gears of War och därför har haft en trogen Xbox-publik medan de som haft Playstation 4 knappt sett röken av honom. Kort efter att Lawbreakers utannonserats till Playstation 4 utbröt mycket riktigt också en svekdiskussion där somliga på Twitter (Xbox-spelare) ansåg sig ha övergetts av Bleszinski som nu satsar på Sony istället och säkert kommer debutera på deras E3-presskonferens i år.

För min egen del kan jag inte annat än gnugga händerna av förtjusning åt sådant här. Det var bra när Insomniac gjorde spel åt Microsoft, det var bra när Sony anställde chefen för Lionhead och det var bra när Corrinne Yu lämnade 343 Industries för att jobba med Naughty Dog. Det behöver liksom röras om i grytan ibland och det får spelvärlden att kännas föränderlig.

Underbart tilltag av Sony

Cliff Bleszinski lär för första gången medverka på Sonys E3-presskonferens i år.

HQ