Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Dutch
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Top 10: Spider-Man Villains (#10)

Spider-Man är en karaktär med ett stort urval av "villains" och självklart finns det då några som man favoriserar framför de andra. Under de närmsta dagarna kommer jag nu att avslöja vilka fiender som platsar i min personliga Top 10 lista ur Spideys fiendegalleri:

10. CHAMELEON

Chameleon är Spider-Mans första "super-villain" och introducerades då i "Amazing Spider-Man #1". Han har också arbetat tillsammans med andra fiender som Doctor Octopus, Kingpin och var även den karaktär som inspirerade Kraven (The Hunter) att börja jaga Spider-Man. Chameleon är en karaktär som kanske framstår som ganska vek, då han egentligen inte har några "super-powers", men denna "mästare till förklädnad" har många gånger varit nära att ta livet av Spidey. En av de mer senare historierna med Chameleon byggde på att han band fast sina byten till en stol, där han sedan tog sin tid och kopierade deras ansikten. Efter detta slängdes dem ner i en grop med syra och genom deras skrik kopierade han sedan deras röster. Spider-Man hamnade i samma situation då Chameleon behövde kopiera "Peter Parker", men efter några tidningar fick vi då se att Peter lyckades överleva processen tack vare sina gömda web-shooters. Detta var otroligt spännande att läsa och man blev verkligen överaskad till hur denna karaktär fortfarande bevisar att han bör tas på allvar.

Chameleon hör helt enkelt hemma på min lista då han är en "ikon" som varit med från allra första början, men som fortfarande är tillräckligt intressant för att få mig taggad till att få läsa de nummer han är med i.