GR STREAMING
Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Dutch
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Top 10: Spider-Man Villains (#4)

Spider-Man är en karaktär med ett stort urval av "villains" och självklart finns det då några som man favoriserar framför de andra. Under de närmsta dagarna kommer jag nu att avslöja vilka fiender som platsar i min personliga "Top 10" lista ur Spideys fiendegalleri:

4. LIZARD

Dr. Curt Connors försökte länge experimentera fram ett serum som skulle ge människor möjligheten att få tillbaka förlorade kroppsdelar. Hans experiment lyckades när han kombinerade det med ödlors dna och använde sedan sig själv som första försöksperson (då han saknade en arm). Det dröjde inte länge förrän Connors snabbt upptäckte sitt misstag men det var redan försent.. och han förvandlades till Lizard! Lizard är då den onda djuriska sidan och han är otroligt farlig. Han är snabb, smart, stark, har snabba reflexer, klor/tänder vassa som knivblad, ett skin som är hårt som stål, en svans som kan göra damm av tegel och kan även kommunicera med reptiler! Som villain till Spider-Man är han en briljant karaktär då han skapar en bra dynamik till läsningen. Anledningen är då situationen alltid blir så personlig och detta p.g.a. att Peter försöker "rädda" sin vän Connors från hans onda sida. Under Spider-Mans alla år har denna karaktär gått och blivit otroligt intressant att få följa. Nyligen i arcet SHED dödade Connors/Lizard sin egna son Billy och efter detta försvann hans goda sida. Spider-Man försöker än idag intala sig själv att Connors finns kvar i Lizard och ska en dag lyckas att rädda honom.

Lizard är placerad på plats nummer #4 då han är en karaktär som skapar så otroligt spännande och bra läsning. Den personliga dynamiken mellan Peter och Connors gör att man alltid sitter och undrar vad som kommer ske härnäst för karaktären. Samtidigt är han så fruktansvärt farlig och har t.o.m. gått så långt att han blodtörstigt dödade sin egen son..!